cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

La Cambra insta a vincular l'ajut a Majorica perquè quedi a Manacor

El Parlament vol fer el possible perquè romangui a Mallorca

El Parlament va aprovar ahir amb els vots a favor de tota l'esquerra i del Partit Popular (PP) una declaració consensuada en favor de l'empresa manacorina Perlas Majorica. Entre altres aspectes, la proposició no de llei insta el Govern a condicionar qualsevol suport de la màxima institució balear a l'empresa perquè la producció es quedi a Manacor.

El debat va començar amb una intervenció del diputat socialista, Valentí Valenciano, en la qual va defensar una proposició no de llei que demanava que l'objectiu prioritari del Govern envers Majorica serà la conservació del màxim possible de llocs de feina existents».

Valenciano, en el seu torn, va demanar al Govern que s'implicàs per salvar Majorica i va acusar de la situació de l'empresa «els taurons neolliberals» i va mostrar el seu temor perquè la producció sigui traslladada al sud-est asiàtic».

La moció presentada per Valenciano va rebre el suport d'Esquerra Unida-Els Verds, en nom del qual va parlar Miquel Rosselló, i del PSM-ENE, que va ser representat per Maria Antònia Vadell. Així i tot, ambdós portaveus varen proposar que la moció presentada per Valenciano es consesuàs amb el Partit Popular (PP).

Finalment, va ser el torn del diputat del PP i batle de Manacor, Antoni Pastor, que va voler evitar entrar en polèmiques sobre les actuacions que han duit a terme o, precisament, que no han duit a terme, els governs del Pacte de Progrés i l'actual, i va apostar perquè continuï el consens aconseguit ja en una votació del juny del 2002. Una vegada dit això, Pastor i Valenciano varen acordar una proposta en comú que a més dels aspectes indicats inclou el suport a un pla de viabilitat consensuat entre totes les parts implicades i que el Govern elabori, juntament amb el sector perler, un pla estratègic per al sector, per tal d'adoptar mesures que assegurin la competitivitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris