nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Quatre mil immigrants demanen cada mes permís de feina a Balears

A final d'any, Delegació tindrà 12.000 expedients per resoldre


A la Delegació de Govern hi entren cada mes prop de 4.000 peticions de feina i residència d'immigrants extracommunitaris. Les Balears són la tecera comunitat de l'Estat espanyol amb més immigració, i el 70% dels tràmits burocràtics que es fan per legalitzar casos individuals queden sense resoldre. Aquestes són les dades que proporcionà ahir el delegat del Govern, Miquel Ramis, als periodistes.

Amb tot, Ramis insistí que en quatre mesos s'ha passat de 33.000 expedients no resolts a 16.978. Aquesta descongestió és deguda als esforços de l'Administració, que ha duplicat el nombre de funcionaris, de 16 a 32, i l'espai físic d'atenció, de 600 metres quadrats a 1.100. I, sobretot, perquè els tràmits s'han agilitzat. Als comunitaris se'ls concedeix l'autorització immediata. Aquells que presenten papers incomplets queden descartats de manera automàtica, i el NIE -número d'identificació de l'immigrant- ja no és obligatori.

A l'hora de la regularització, aquests estrangers topen amb dues dificultats. Una, que no poden presentar tots els documents necessaris. I l'altra, que en voler accedir a les ofertes de feina del SOIB, els treballadors espanyols hi tenen preferència.

El permís de residència inicial és el document més mal d'aconseguir, perquè abans fa falta tenir el de treball. Ara, hi ha 2.165 expedients de residència inicial pendents de regularització.

Per nacionalitats, s'han tramitat papers sobretot a marroquins, 800; 665 a equatorians, i 600 a colombians. I quant als permisos renovats, 3.011 a equatorians, 1.680 a colombians i 1.651 a marroquins.

Però a través de les mesures introduïdes a les oficines, Ramis assegurà que a final d'any hi haurà un total de 12.000 expedients per resoldre, xifra que considera «normal».

El delegat reflexionà ahir en veu alta sobre el tema de la immigració: «En el segle XXI serà la dificultat cabdal del món occidental, fins i tot més que l'atur i el terrorisme. Davant d'això, fan falta mesures globals i contundents. Si no, d'aquí a un parell d'anys... Nosaltres tots sols no podem solucionar uns fets tan complexos com aquests».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris