algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Un pacte rebaixa 141 anys a un clan de Son Banya que venia droga

Setze persones se'n declararen culpables i se'ls condemnarà a 43 anys


Setze persones, que pertanyien a un clan de traficants que operava des del poblat de Son Banya, foren condemnades ahir a l'Audiència de Palma a penes que sumen 43 anys de presó. Els acusats es confessaren culpables del delicte, però això va ser després que la representant de la Fiscalia modificàs el seu escrit d'acusació, en el qual demanava penes que arribaven a 184 anys de presó. Amb el pacte, l'acusació rebaixà de 141 anys les penes que sol·licitava.

Segons el nou escrit d'acusació, el fiscal reconeix com a «molt qualificada» la circumstància atenuant que ha transcorregut massa temps abans de que començàs el judici, tot i el fet que la desarticulació del grup es produís fa quatre anys.

L'exemple més espectacular d'aquesta rebaixa és que d'una pena de 20 anys que demanava contra Carlos Óscar Cortés Rado i José Gómez Oliver, que considerava responsables d'una organització de narcotraficants, s'hagi passat a quatre anys i sis mesos de presó. Aquesta mateixa pena compliran Germán Luis Ménendez Fernández i Antonio Ramón González Hernández. A dos anys de presó seran condemnades les persones que feren de «correus» i que són Antonio González Sureda, David Martín Santiago, Pedro Muntaner Oliver, Antonio Cortés Rado, Bartolomé Crespí Niell, Vicente Cortés Rado, Lorenza Serrano Morejudo, Roi Rogers Escobar López, Luisa Santiago Díaz i Antonio Cortés Torres. Un altre dels acusats, Julio César Piñeiro Pérez va acceptar tres anys i sis mesos, mentre que Dolors Santiago Díaz complirà un any menys.

Segons reconeixen els acusats, els quatre primers, cada un amb una missió determinada, donaven ordres als «correus» perquè viatjassin a Madrid, lliurassin doblers a una persona i aquesta els donàs droga perquè la traslladassin a Palma. La Guàrdia Civil va comprovar que el grup de traficants emprava almenys vuit persones, que feren diversos viatges a la Península el 1999. El 4 d'octubre del mateix any la Guàrdia Civil detingué dos dels «correus» quan arribaven a Palma. Els intervingueren tres paquets amb 1.077 grams d'heroïna, valorada en gairebé 90 mil euros.

Cap dels acusats no és a la presó. L'escrit d'acusació inclou un paràgraf en què s'indica que el veredicte no es pogué donar fins ahir «per circumstàncies no imputables als acusats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris