algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

La dona absolta per l'assassinat del guàrdia civil no reclamarà per ser 20 mesos dins la presó

Es considera que no es tracta d'un error judicial, sinó que manquen proves per condemnar-la


Titti Lilian Irene Gyllenas, la dona sueca que ha passat més de 20 mesos en presó preventiva acusada de l'assassinat del seu marit, un caporal de la Guàrdia Civil, i que divendres passat va sortir en llibertat després de ser absolta pel jurat, no té previst sol·licitar una indemnització pel temps que ha passat privada de llibertat.

Segons fonts pròximes a Gyllenas, les possibilitats que pugui ser indemnitzada són molt escasses perquè no es considera que es tracti d'un error judicial.

El jutge d'instrucció decretà en el seu moment l'ordre de presó perquè, en primer lloc, es tractava d'un assassinat i existien molts indicis que apuntaven que la dona sueca havia estat implicada en el crim, com per exemple el testimoni de dues persones que afirmaven que l'havien vists aquell dia sortint de l'edifici en el qual vivia el seu exmarit.

Segons la llei, la dona just tindria dret a ser indemnitzada quan es demostràs que el delicte no ha existit (en aquest cas és evident que sí va existir, perquè és l'assassinat d'un home) o que s'acrediti que res no hi ha tingut a veure.

En el cas de l'assassinat del caporal Francisco Orejana, el que ha ocorregut és que el jurat popular ha entès que no hi ha proves suficients per condemnar la dona, i fonamentà el seu veredicte que no es podia enllaçar l'hora en la qual els metges forenses situaren el moment de l'assassinat (les cinc de la matinada del dia 9 de febrer del 2002) amb la presència al lloc de l'acusada.

Titti Lilian Irene Gyllenas ha viatjat a Suècia per veure els seus fills.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris