algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

El touroperador britànic Thomas Cook reduirà vols a Balears el 2004

L'enfortiment de l'euro ha fet baixar un 36 per cent les reserves

El majorista de viatges Thomas Cook ha previst reduir l'any que ve la capacitat contractada en els vols procedents del mercat britànic amb destinació a Balears. Una mesura que aplicarà «si no s'acompleixen les expectatives de reserves a les Illes». La depreciació de la lliura esterlina i la forta competència de mercats «molt més econòmics» que el nostre, com Turquia o Croàcia, ja han tingut les seves primeres conseqüències, amb un descens de les reserves del 36% respecte del 2002.

El director de Producte del touroperador Thomas Cook, Simon Robinson, va comentar ahir a Palma que «podria haver-hi un transvasament de les places dels vols cap a destinacions amb un millor comportament». Aquest és el cas del nord d'Àfrica, Turquia o Croàcia, «mercats competidors de l'Arxipèlag que no acusen l'enfortiment de l'euro respecte de la lliura esterlina». Així, sembla acomplir-se el que ja es va anunciar al congrés d'ABTA, duit a terme a Palma aquest cap de setmana: «Balears ha d'abaixar preus per evitar fuites cap a Turquia».

Robinson es va resistir a donar xifres concretes sobre les previsions de la seva companyia al Regne Unit per a la pròxima temporada alta a Balears. Tot i això, va comentar que l'oferta del «tot inclòs» de Thomas Cook a les Illes «serà d'un 20% del total de places contractades a les Balears».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris