algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Sampol critica el PP per modificar denou normes aprovades pel Pacte

El cap del PSM troba que la Llei d'acompanyament és una «absurditat»

El portaveu del PSM-ENE al Parlament, Pere Sampol, va criticar ahir la Llei d'acompanyament dels pressuposts de la Comunitat Autònoma perquè «proposa la modificació de 19 normes aprovades per l'anterior Executiu», la qual cosa, segons l'exvicepresident del Govern, «crea inseguretat jurídica». Sampol va definir la situació com d'«absurditat» i va assegurar que l'actitud del partit en el Govern, el Partit Popular (PP), és «perversa».

El diputat autonòmic va enumerar una per una quins pensa que són els punts febles de la Llei d'acompanyament dels pressuposts, que encara està en tràmit en el Parlament.

D'una banda, va criticar «la discrecionalitat» amb la qual, segons ell, actua el Govern. Al parer de Sampol, si s'aprova la llei «el Govern podrà donar subvencions sense convocatòria pública». Parlant de subvencions, Sampol també va denunciar que la llei exclogui «les finques privades dels parcs naturals però que no s'informi els propietaris que com a conseqüència d'això perdran el dret a tenir un increment del 10 per cent en les ajudes que destini el Govern a les seves finques. A més, si finalment el parc estarà format per les finques públiques i les privades que s'hi incloguin, aquest no tindrà continuïtat i serà impossible de definir perquè hi haurà un bocí que sigui parc i un altre que no». El dirigent nacionalista va criticar així mateix que la llei permeti la construcció d'habitatges unifamiliars en Àrees Naturals d'Especial Interès d'Eivissa i Formentera i que legalitzi l'habitatge d'un ciutadà italià que té una sentència ferma de demolició». A més va denunciar que modifiqui la llei de salut, que creï quatre empreses públiques i que inclogui una previsió de creixement de l'economia de l'1'5%, quan la del conjunt de l'Estat és del 2'9%. «No havíem sortit de la crisi amb l'arribada del PP? Vendran turistes, però si els regalam l'estada», va assenyalar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris