algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

La depuradora incompleix el decret sobre abocaments d'aigües residuals

Una gran quantitat desemboca al torrent sense efectuar les corresponents anàlisis

M.FUSTER. Manacor.
La depuradora de Manacor, gestionada per la companyia Aigües Manacor, és la que rep un cabdal mitjà diari més elevat respecte les que funcionen a Portocristo, Cales de Mallorca i Cales de Manacor. Des de 1998 té un funcionament molt estable però no s'han duit a terme les anàlisis de manera periòdica de les aigües de sortida que s'aboquen directament al torrent de Manacor, fet pel qual s'ha incomplert el decret sobre els abocaments d'aigües residuals.

Aquest concepte es desprèn de l'estudi realitzat sobre les aigües residuals que es generen en el terme municipal de Manacor, que ha quedat recollit a l'Agenda local 21, mitjançant la base de dades que es disposa a través de l'Ibasan i l'Ajuntament de Manacor.

Així i tot, segons es desprèn en aquest document sobre la diagnosi ambiental del municipi, «les estacions depuradores de Manacor i Portocristo presenten un elevat grau d'eficiència en el tractament de les aigües residuals». Així mateix, es concreta que «s'ha trobat un nivell òptim de reducció de la humitat dels fangs, tot i que a l'estació depuradora de Cales de Mallorca la producció d'aquests és relativament baixa en relació al cabdal mitjà diari d'aigües residuals que rep. Això passa a causa d'un problema d'eficiència en el sistema de depuració».

Tots els fangs produïts a les estacions depuradores del municipi de Manacor són transportats a la planta de compostatge d'Ariany.

Tot i que les quatre estacions depuradores que disposa el municipi de Manacor, encara hi ha un nucli de població que no té el sistema de sanejament de les aigües residuals. Aquest és el cas de Son Macià, un petit nucli de caràcter eminentment agrícola que es veu obligat a utilitzar les fosses sèptiques.

El cabdal d'entrada mensual a les estacions depuradores varia molt en funció de si es tracta d'un nucli turístic o urbà d'interior. El cabdal mensual registrat a Manacor és bastant regular durant l'any i es detecten dues puntes a la primavera i la tardor, quan el clavegueram envia l'aigua de pluja a la depuradora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris