algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'Ajuntament millora la planta depuradora i estudia ampliar-la

C.MORENO/LL.P. Alaró.
L'Ajuntament d'Alaró ha esmenat un seguit de deficiències de la planta depuradora per assegurar que l'aigua vessada al torrent Solleric hi arribi del tot depurada.

Encara que s'hagin duit a terme aquestes millores urgents, l'equip de govern (constituït per PSOE i UM) i l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), organisme dependent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, estan estudiant la possibilitat d'ampliar la planta actual o bé de construir-ne una de nova, ateses les dificultats tècniques que té el projecte de dur les aigües d'Alaró a la depuradora de Consell per rebre-hi tractament.

L'equip de govern ha executat aquesta millora arran d'una sentència que obligava el Consistori a prendre una sèrie de mesures per eliminar els bacteris que arribaven al torrent. En aquest sentit, el tinent de batle, Antoni Rebassa (UM), explicà: «Es creu que l'aigua del torrent contamina un pou de la finca de Bànyols i, per això, hem decidit actuar».

Per la seva banda el batle, Miquel Deyà (PSOE), comentà que «quan entràrem a l'Ajuntament ens va sorprendre que l'exbatle no hagués resolt el problema d'aquests vessaments poc depurats».

Algunes de les mesures correctores són posar plantes a les llacunes, la neteja del fang i la instal·lació d'un dosificador de clor.

Des de la Sala, han confirmat que amb aquestes millores l'aigua que es vessi al torrent serà neta de bacteris.

Així mateix, la sentència obliga l'Ajuntament a regenerar el pou contaminat de la finca de Bànyols.

Encara que l'Ibasan i els consistoris d'Alaró i de Consell firmassin en la legislatura passada un conveni per ampliar la depuradora de Consell, ara el batle Deyà és conscient que «aquest projecte és una correguda plena d'obstacles».

«Pareix que els terrenys on s'havia d'ampliar la planta depuradora de Consell s'empraran per al tercer carril de l'autopista», concretà el batle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris