algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Deficiències al passeig de la Colònia provoquen un centenar de damnificats

Els afectats culpen Costes i reclamaran indemnitzacions milionàries per les inundacions

92714

Els afectats pel temporal aixecaran acta notarial de les destrosses i un perit calcularà les pèrdues. Fotos: J.M.SASTRE.

Un centenar de damnificats pel temporal de divendres reclamarà a Demarcació de Costes de les Balears, adscrita al Ministeri de Medi Ambient, que assumeixi els danys i aboni indemnitzacions. Els veïns pensen que el contestat projecte de passeig marítim que s'inicià quan Jaume Matas era al Ministeri ha fet que els danys hagin estat tan grossos.

Les ones romperen amb força contra el litoral i, com sempre, arribaren als carrers, però a diferència de les altres ocasions, l'aigua trobà l'obstacle del passeig marítim per a vianants, no pogué tornar enrere i inundà cases i garatges causant danys milionaris a un centenar de veïns del carrer Romeu i Julieta i immediacions de la zona del Sud de Mallorca.

Tant veïns com representants polítics municipals culpen a Costes del succeït perquè, segons argumenten, no ha construït el passeig segons el projecte. El traçat -diuen- no està a nivell amb els carrers i la pendent impedeix que l'aigua torni a la mar.

La situació compta amb l'agreujant que fa un any, l'aleshores batle pel PP, Joan Burguera, envià a Costes i al Ministeri de Medi Ambient, informes de l'arquitecte municipal amb les nombroses deficiències detectades. Precisament, un dels escrits feia referència al desnivell entre els carrers i el passeig. Tanmateix, des de Madrid desautoritzaren l'arquitecte municipal i, tal i com va publicà Diari de Balears digueren que el passeig «es construeix dins els paràmetres tècnics legals» i que «s'han rebatut cada una» de les deficiències denunciades. L'actual batle de ses Salines, Sebastià Vidal (PP), restà importància als informes afirmant que «hi pot haver qualque doi» al passeig perquè «és difícil que les obres vagin bé un 100 per cent». Divendres però, Vidal canvià de parer i en ple temporal manifestà: «Està clar que la culpa és del passeig i reclamarem a Costes que se faci càrrec dels danys».

Ahir l'exbatle visità la zona afectada i es mostrà indignat amb el seu successor i amb el director de l'obra Carlos Jover. «Ho vaig advertí, els informes ho demostraven i ara tenen les conseqüències», comentà Burguera.

Dos veïns, Gabriel Mayans i Xisca Manera no dubten a assegurar-ho: «La culpa és del passeig, sempre hi ha hagut temporals i mai no s'havia inundat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris