algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Treballadors musulmans no poden combinar el Ramadà amb la feina

Alguns empresaris els amenacen si compleixen amb el mes sagrat

Diverses associacions d'immigrants i islàmiques han detectat que hi ha empresaris que no estan permetent als seus treballadors de confessió musulmana la pràctica dels ritus i pregàries del mes sagrat del Ramadà, que va començar el passat 25 d'octubre.

Aquesta pràctica religiosa exigeix als fidels guardar el dejuni durant les hores solars, pregar cinc vegades per dia i trencar el dejuni devers les 18.00 del vespre, quan es posa el sol. Així i tot, la religió és flexible i permet ajornar les pregàries fins el vespre.

Tot i que la major part dels empresaris que donen feina als milers de treballadors musulmans que hi ha a les Balears acorden amb ells les condicions perquè puguin complir amb el Ramadà, una part d'ells consideren que no es pot interrompre el ritme de treball per practicar el ritu. Aquests casos es donen en empreses on la cadena de producció està formada per musulmans i no musulmans.

Aquestes limitacions són contràries al dret fonamental de llibertat religiosa i de cult dels individus, que recull la Constitució Espanyola, i que segons la Carta Magna no ha de tenir «més limitació, en les seves manifestacions, que la necessària per al manteniment de l'ordre públic protegit per la llei».

Precisament, Moustafa Boul'Harak, secretari de l'Associació de Ciutadans Marroquins de Balears Al-Magrib i sindicalista, explica que «ens han arribat alguns casos de treballadors als quals no se'ls permet fer el Ramadà. Els seus caps els amenacen amb acomiadar-los si guarden el dejuni. Fa un parell de dies dos ciutadans de Ghana em varen contar que el seu patró els ha amenaçat perquè creu que si no mengen no tenen energia per fer feina. És curiós, perquè després del dejuni recuperen les energies fins el punt que els musulmans consumeixen més aliments durant el Ramadà que en un mes normal. Ara, aquestes actituds dels empresaris són un atemptat contra el dret de llibertat religiosa i obeeixen a dois, al desconeixement d'alguns patrons i que alguns empresaris cerquen en l'excusa del Ramadà acomiadar els seus treballadors. La situació al camp no és tan greu, perquè el conveni recull que els treballadors poden fer les jornades intensives i acabar-les a temps per trencar el dejuni però en altres sectors no està recollit aquest dret. Crec que els empresaris han de fer una reflexió i pensar que no té res a veure amb la productivitat».

Per la seva part, Eva Cerdeiriño, secretària d'Acció Social de CCOO, va confirmar que «en els convenis dels sectors de l'hostaleria i de la construcció no apareix res que prevegi el dret a la pràctica del Ramadà i just hi ha acords dins les empreses. Ara, crec que és un tema amb el qual hem de fer feina».

Altrament, Nouredine Belmeddah, president de l'Associació d'Algerians de Balears, assegura que «hem detectat dos o tres casos a l'hostaleria on no es permet complir el Ramadà als musulmans, però també és cert que són situacions aïllades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris