algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

ABTA demana que els hotels de les Balears millorin la seva qualitat

Els touroperadors britànics no volen més luxe sinó una oferta d'allotjament competitiva

83650

La patronal britànica d'Agents de Viatge celebrà ahir a Palma el cinquantè aniversari de la seva fundació. FOTO: CURRO VIERA.

Els agents de viatge britànics, reunits des de dijous a Palma, demanen millorar la relació qualitat-preu dels hotels de les Balears per garantir la presència d'un turisme de masses. El president d'ABTA, John Harding, assegurà ahir que el que necessita el mercat britànic és «una millora dels hotels de 3 i 4 estrelles per a un turisme organitzat amb major poder adquisitiu».

En definitiva, el que volen agents de viatge i majoristes del Regne Unit és que Balears continuï potenciant el seu producte tradicional de sol i platja, amb uns preus ajustats a l'oferta i amb una planta hotelera de qualitat per a un turisme organitzat i de classe mitja. «No necessitam més hotels de 5 estrelles», digué Harding.

El missatge d'ABTA en el 50 congrés que celebra a la capital balear és ben clar. La diversificació de l'oferta i la potenciació dels allotjaments de luxe són per a una minoria que «no és precisament la que mou el motor de la indústria turística».

D'altra banda, els ràpids processos de canvi en la demanda exigeixen noves mesures. La tendència creixent del «viatger independent», que vola en línies de «baix cost» i s'allotja en hotels de tipus mitjà obliga a una «major especialització i a la millora del producte».

El president d'ABTA també es va referir a la utilització de la imatge de Michael Douglas per a les campanyes de promoció del Govern a les fires turístiques. Harding no s'hi volgué pronunciar clarament i digué tan sols que «Douglas és una estrella del cinema tan bona com la seva darrera pel·lícula», alhora que ironitzà dient que «Catherine Zeta-Jones pordria fer-ho millor».

Sembla ser que als touroperadors britànics, presents al congrés d'ABTA, no els ha fet molta gràcia l'acord entre Douglas i el Govern, a causa dels continus estira-i-amolla entre l'actor nord-americà i alguns sectors de la premsa del Regne Unit.

El 50 congrés d'ABTA clourà avui vespre amb un sopar de gala a l'envelat instal·lat al passeig marítim, davant l'Auditòrium, i amb l'encesa d'un castell de focs d'artifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris