cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El fort vent obliga a tancar els ports comercials de les Balears

Les comunicacions marítimes entre illes foren suspeses pel temporal

El vendaval va obligar a tancar els ports comercials de Balears fins a les 17.45 hores d'ahir, segons va explicar l'Autoritat Portuària de Balears. En primer lloc, a les 9.45 hores, es van tancar els ports de la Savina i Eivissa. La intensitat màxima del vent que es va registrar en ambdós llocs va ser de 74 quilòmetres per hora. Els vaixells Badia de Màlaga, que tenia prevista la seva sortida cap a Dènia a les 11.00 hores, no va poder sortir i es va cancel·lar el trànsit amb el port de la Savina i l'arribada de l'Al Sabini i deMillenium 2, procedents de Palma. A les 13.55 hores es tancà el port de Maó, on es van registrar ratxes de vent de 38 quilòmetres per hora.

El port de Palma es va tancar a les 11.00 hores. D'aquesta manera, el creuer Costa Romàntica, va haver de desviar el seu rumb cap Barcelona; eMurillo va cancel·lar la seva sortida prevista a les 12.00 hores cap a València; i eSorolla va suspendre la seva sortida, fixada a les 13.00 hores cap a Barcelona. L'estació marítima d'Alcúdia va quedar tancada a les 12.30 hores i eNura Nova d'Iscomar va haver de canviar el seu port de destinació, Maó en lloc de Ciutadella.

El temporal no només va provocar el tancament dels ports, sinó també el d'un gran nombre de bars, restaurants i comerços de la primera línia, des de s'Arenal a Peguera. Les ones es van empassar part de la Platja de Palma, cala Estància, can Pere Antoni, Portals i Peguera. La primera línia d'Es Molinar va quedar parcialment inundada i l'aigua va entrar en nombrosos habitatges i negocis. A es Portixol, les ones va destruir un moll de pilons i va provocar danys en desenes d'embarcacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris