algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Una tempesta amb vent de fins a 80 quilòmetres per hora assotà Mallorca

Les ventades causaren quatre ferits i greus danys materials a diverses zones de l'Illa

101230
El mes d'octubre es va acomiadar amb un temporal de vent que va estar acompanyat de pluja a partir de les 14.00 hores i va provocar abundants danys materials, especialment a la costa de Palma i a Calvià. Quatre persones varen resultar ferides -dues d'elles en caure a la mar, una altra en caure-li a damunt trossos d'un vidre d'una finestra i una quarta per la branca d'un arbre- i varen ser traslladades a hospitals. La Direcció General d'Emergències del Govern balear va anunciar que entre les 10.00 i les 12.00 hores del matí d'avui poden registrar-se noves ratxes fortes de vent, encara que de menor intensitat, però aconsella els ciutadans que preveuen visitar els cementeris que no ho facin en aquest interval.

La borrasca va entrar a Balears pel port de la Savina, a Formentera, i després es va desplaçar cap a Mallorca, on va entrar per la zona entre sa Dragonera i Estellencs, i va anar cap a Palma, va explicar el director general d'Emergències, Joan Pol. En aquestes dues illes hi va haver al llarg del matí ratxes de vent sostingut de 80 quilòmetres per hora, que varen arribar els 100 quilòmetres a Alfàbia i l'Aeroport d'Eivissa. A Menorca, les ratxes foren molt menors. La ventada va obligar a tancar els ports de Balears i va provocar el retard de vols als diferents aeroports.

El temporal de vent d'ahir va anar acompanyat de pluja, a partir de primera hora del capvespre. Fins a les 20.00 h, segons les dades del Centre Meteorològic, la zona on va ploure més va ser a Lluc, on caigueren 16'8 litres per metre quadrat. A Porreres es varen recollir 10 litres per metre quadrat, mentre que la resta d'observatoris varen tenir menor activitat. A Palma, a l'estació de Portopí foren 3'8 litres i quatre a Son Sant Joan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris