cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El 48% de les dones maltractades en acollida són de la Part Forana

Els pobles del Llevant signaren ahir un conveni amb l'Institut de la Dona

J.M.SASTRE. Son Servera.
El 48 per cent de les dones víctimes de maltractaments acollides en algun centre de l'Institut Balear de la Dona, dependent del Govern, són de la Part Forana de l'Illa. La directora general de l'Institut, Bel Llinàs, posà aquesta xifra com a exemple per acabar amb el mite de la creença que a l'illa la majoria de dones maltractades són de Palma i no nascudes a Mallorca.

«Per contra del que pensa molta gent, que les dones mallorquines o de poble no són maltractades, no és veritat. Hi ha més gent de poble que gent de ciutat víctima de maltractaments». Aquesta fou una de les dades que aportà Llinàs en l'acte de signatura d'un conveni per a la gestió de la Casa d'Acollida del Llevant de Mallorca entre l'Institut de la Dona i els municipis de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà, Capdepera i Felanitx.

El Casal d'Acollida fou posat en marxa en un dels municipis de la comarca l'any 2002 i és gestionat per Caritas Diocesana de Mallorca amb la col·laboració econòmica dels diferents consistoris i el Govern. En aquest sentit, els municipis han aportat 78.000 euros anuals que paguen segons el cens i el Govern, a través de l'Institut de la Dona, ha aportat la mateixa quantitat a banda de fer-se càrrec del lloguer de la casa.

Llinàs informà als batles assistents que s'haurà d'augmentar la quantitat a aportar, tant pel Govern com pels municipis, per ampliar l'horari a la persona que s'encarrega del manteniment i menjador i instal·lacions de la cuina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris