cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

L'Ajuntament apuja un 54% la taxa de recollida de fems per al proper any

El govern del PP augmenta sis taxes municipals més amb una mitjana d'un 12%

63192

La regidora d'Hisenda, Maria Salom, explicà al ple la pujada de les taxes.

Els veïns del municipi d'Inca pagaran el proper any un 54% més en concepte de la taxa de recollida de fems. L'equip de govern popular aprovà ahir per via d'urgència en el ple aquesta important pujada.

La regidora d'Hisenda, Maria Salom, justificà l'increment explicant que el servei és molt deficitari per l'Ajuntament (apuntà un dèficit de 360.600 euros l'any passat), que la taxa municipal ha d'aplicar les pujades en concepte d'incineració que ha realitzat el Consell, i que la taxa també ha de reflectir l'important augment en el municipi del volum de fems recollit; a raó de 1.000 tones per any, segons digué.

«Hem de cobrar als ciutadans el mateix que costa el servei a l'Ajuntament», conclogué Salom. Tots els grups de l'oposició (PSOE, PSM, UM i Independents d'Inca) qualificaren la pujada d'«abusiva, desmesurada i desproporcionada» per considerar que l'augment del 54% no es correspon amb les raons i criteris que explicà Salom ahir en el ple.

Al mateix temps, els grups de l'oposició demanaren que l'Ajuntament resolgui d'alguna manera el contracte actual amb l'empresa encarregada del servei de recollida de fems per considerar que és evident que existeix un servei deficient. Finalment, en aquest punt, l'oposició criticà que aquest increment es dugués al ple a través d'una moció d'urgència i que per això s'hagués convocat una comissió d'Hisenda urgent una hora abans del ple.

La sessió plenària d'ahir va servir perquè l'equip de govern popular dugué a l'aprovació del ple l'increment de sis taxes municipals més: l'impost de construccions i obres (20%), per ocupació de la via pública (5,6%), els serveis del cementeri municipal (5,6%), el servei de grua (3,7%), les escoletes municipals (3%), i l'escola municipal de música i dansa (17%).

Arrel d'una moció presentada pel PSOE per demanar a Delegació de Govern que anul·li els expedients oberts pels incidents del ple de Costitx i al pacifista que botà a Son Moix, el batle Pere Rotger manifestà «no entendre perquè no hi va haver sancions a Son Servera (...). Va ser un acte deplorable i antidemocràtic, i s'hauria d'haver sancionat els responsables». Després que li passassin una nota, Rotger rectificà: «Veig que a Son Servera es varen passar les denúncies als jutjats i es varen arxivar, i a Costitx Delegació de Govern ha decidit actuar exercint les seves competències».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris