algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

La unitat d'immunologia de Son Dureta compleix 25 anys de feina

Centralitza el Registre d'Espanyol d'Immunodeficiències Primàries

La unitat d'immunologia de l'Hospital de Son Dureta commemora aquests dies el seus 25 anys i per celebrar-ho, la doctora Nuria Matamoros i el seu equip es reuniren ahir per sopar tots plegats i recordar el passat, analitzar el present i fer plans de futur.

Des dels seus inicis, la unitat d'immunologia ha crescut a un ritme vertiginós. La doctora Matamoros recorda que quan començaren, «gràcies al suport del doctor Antoni Rullan, cap de servei en aquell moment, i del doctor Antoni Juan, que era el gerent que varen creure en mi», només eren dos metges i una ATS, res a veure amb les 21 persones que hi treballen actualment entre metges, tècnics de laboratori, llicenciats que es formen en immunologia, les secretàries i la gent que hi fa pràctiques.

Avui dia, la unitat d'immunologia de Son Dureta centralitza tota la feina dels hospitals de Mallorca i només durant l'any 2002 atengué 700 pacients. Des del 1998 estan acreditats internacionalalment per fer els estudis d'histocompatibilitat per a pacients que esperen un transplantament. A més a més, aquesta unitat gestiona el Registre Espanyol d'Immunodeficiències Primàries, que centralitza els més de 3.000 pacients de tot l'Estat que pateixen dèficit de defenses des del seu naixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris