algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El Govern sol·licita a Madrid la gestió del tercer canal de televisió

També vol la freqüència de radiodifusió reservada per a la Comunitat

El consell de govern va acordar ahir sol·licitar a l'Executiu central la concessió de la gestió directa del tercer canal de televisió per a l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma i l'assignació de la freqüència de radiodifusió reservada per a les Illes Balears.

A la compareixença posterior a la reunió d'ahir, el portaveu Joan Flaquer va recordar que aquest canal és de titularitat estatal i que serà cedit al Govern en règim de concessió. «Preparam el camí» per posar en marxa la televisió autonòmica el 2004, va assegurar Flaquer. Aquesta ha estat una de les prioritats anunciades pels populars des que assumiren el Govern autonòmic.

Per aquest motiu, la Vicepresidència i Conselleria de Relacions Institucionals, dirigida per Rosa Estaràs, preveu en els seus pressuposts un crèdit ampliable de 3'5 milions d'euros per posar en marxa l'ens públic l'any 2004. Per altra banda, a través de la Llei d'acompanyament dels pressuposts, s'ha modificat la Llei 7/1985, del 22 de maig, de creació de la radiotelevisió autonòmica.

L'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estableix que correspon a la Comunitat Autònoma el desenvolupament legislatiu i l'execució del règim de radiodifusió i televisió i altres mitjans de comunicació social en el marc de les normes bàsiques que l'Estat estableixi. En aquest sentit, el Parlament ha regulat a través de la llei d'organització i el control parlamentari del tercer canal, d'acord amb el qual preveu la llei de creació de la companyia de radiotelevisió de Balears.

Així mateix, el Consell de Govern va aprovar sol·licitar també a l'Executiu de l'Estat l'assignació de freqüència de radiodifusió reservada a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aqueta sol·licitud es fonamenta en les competències que corresponen a la comunitat a través de l'Estatut d'Autonomia i altres lleis. El Consell de Govern ha sol·licitat aquesta freqüència de ràdio per ser gestionada directament, a través de l'ens públic de radiotelevisió de les Illes Balears.

A més d'aquesta petició, el Govern ha inclòs en el projecte de llei d'acompanyament dels pressuposts un seguit de mesures que reformen la Llei de creació de la radiotelevisió autonòmica. Amb aquesta actuació es modificarà la composició del consell d'administració, el règim d'incompatibilitat que hauran de complir els seus membres o la manera com es prendran les decisions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris