algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Limiten a 5 anys l'exempció de català als funcionaris majors de 50

L'Executiu canvia el decret tot i l'informe negatiu del Consell Consultiu

L'Executiu ha modificat el decret que regula l'exigència del català a l'administració per tal que durant cinc anys els funcionaris amb més de 50 anys no hagin d'acreditar cap coneixement de la llengua catalana. La mesura es va aprovar ahir tot i l'informe desfavorable del Consell Consultiu, que considerà la mesura discriminatòria.

Després del Consell de Govern, el portaveu Joan Flaquer va explicar que l'Executiu «ha considerat oportú» aplicar aquesta exempció, però limitar-la temporalment i va justificar la decisió en la jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Suprem -que avala discriminacions positives por raons d'edat- i els suggeriments del Defensor del Poble, que el passat abril recomanà que no es fes usar el català a aquells a qui no s'havia exigit per accedir a l'Administració.

En el projecte inicial del decret 162/2003, que rebaixava els nivells de català exigits a l'Administració, s'incloïa una disposició addicional que defensava l'exempció del personal funcionari de més de 50 anys a l'hora d'acreditar els nivells. Finalment, aquest apartat fou retirat del decret, que s'aprovà el passat cinc de setembre, després que un informe del Consell Econòmic i Social indicàs la conveniència de limitar la temporalitat de la mesura i plantejar-la de manera transitòria, com es va fer ahir.

Flaquer considerà aquest termini d'adaptació com una mesura «equitativa» per tal que els funcionaris amb més edat es puguin adequar als nivells d'exigència lingüística. «El principi d'igualtat s'ha de respectar per les administracions, però es poden fer excepcions per raons objectives i justificades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris