algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Absolta l'acusada de matar el seu exmarit, caporal de la Guàrdia Civil

La dona va abandonar anit la presó de Palma, on ha estat 20 mesos


Absolta d'assassinat. Així ho va anunciar anit el portaveu del tribunal popular que ha jutjat el cas de Titti Lilian Irene Gyllenas, la dona sueca que va ser acusada de l'assassinat del seu exmarit, el caporal de la Guàrdia Civil Francisco Orejana, que va aparèixer mort al seu domicili de Palmanova el mes de febrer de l'any passat. L'acusada no va poder aguantar la tensió viscuda durant aquests darrers dies, en què s'ha celebrat el judici, i va esclafir a plorar quan la portaveu del jurat anunciava que no havia quedat demostrada la seva participació en l'assassinat.

La jutgessa Margarida Beltrán va indicar a la dona sueca que abandonàs el banc dels acusats. Titti Lilian Irene Gyllenas es va abraçar a una amiga seva que va ser present en la lectura del veredicte. Després es va abraçar al seu advocat defensor, Fernando Mateas.

La dona ha estat durant 20 mesos a la presó de Palma. Va ser detinguda deu dies després que aparegués el cadàver del seu exmarit. La decisió del jurat no va ser, en realitat, una sorpresa. Les proves que va aportar l'acusació, basades en la investigació que va realitzar la Guàrdia Civil, eren molt febles. No s'ha pogut demostrar l'hora exacta de la mort i, encara que hi havia indicis que situaven l'acusada a l'escenari del crim, les proves no han estat suficients per declarar-la culpable d'un delicte, pel qual podria haver complert 20 anys de presó.

La Guàrdia Civil no va trobar empremtes ni sang de la dona al lloc del crim. Tampoc no es van trobar restes de sang de la víctima al domicili de la dona, ni en cap de les seves peces. Els investigadors van sostenir que, mentre es practicava el registre, ella es va ensorrar i va confessar el crim. Tanmateix, el jurat creu que aquesta confessió no ha quedat demostrada i per tant va assolir, per una votació de set a dos, un veredicte d'innocència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris