algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

El puig Major ja no té les dues famoses «bolles» en el cim

LL.G. Sóller.
El puig Major ha perdut les seves característiques «bolles». Després de molts anys de relacionar tothom la imatge del cim més alt de Mallorca amb aquestes dues estructures esfèriques, ara aquest paisatge ha canviat per la desaparició de les cúpules que cobrien les antenes dels radars d'altura i horitzontal. El comandant de l'Estació Aèria del puig Major, Francisco Moratinos, ha comentat que les reformes que es duen a terme al puig consisteixen en la instal·lació al cim d'un sistema de radar ja desplegat a la muntanya fa uns tres anys però que ara es canvia d'ubicació.

Cal recordar que aquest radar era en una cota inferior on abans hi havia una estació de telecomunicacions de l'Exèrcit nord-americà. Aquesta reforma suposa que, en un termini d'aproximadament un any, el nou radar quedarà altre cop cobert per una cúpula protectora de forma esfèrica i passarà a tenir una sola «bolla», encara que, segons el comandant de la base, aquesta serà «de mida més gran».

El comandant Moratinos va assegurar que l'edifici auxiliar del radar també sofrirà una remodelació, tot i que el seu aspecte exterior no canviarà. La reforma afectarà únicament la distribució interior de l'immoble. S'ha de tenir present que quan es varen instal·lar les bolles aquestes eren blanques i molt visibles. Fa uns anys l'Exèrcit les canvià per unes de color de «camuflatge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris