nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Cent cotxes cremats en una ferrovelleria de Llucmajor

Anit, els bombers encara no havien pogut sufocar l'espectacular foc

63896

Els Bombers i la Guàrdia Civil encara no n'han pogut determinar la causa.

A.S.

Un centenar de cotxes deixats per al seu desballestament i sis autocars, a més d'un camió encara operatiu, quedaren devastats la matinada d'ahir a Llucmajor a conseqüència d'un incendi en una ferrovelleria i que, en el moment de tancar aquesta edició, encara no s'havia pogut extingir del tot.

Els terrenys on hi ha el negoci són a la sortida del poble en direcció a Algaida, al costat de la finca de Buniferri. Devers les quatre de la matinada, els veïns es despertaren sobresaltats per la forta olor de goma cremada i per algunes detonacions, i en obrir les finestres de les seves cases descobriren flamarades de diversos metres d'altura a la ferrovelleria, a devers 200 metres dels immobles.

El dispositiu d'emergència es va posar en marxa tot d'una i hi col·laboraren diversos parcs de bombers, dirigits pels de Llucmajor, i la Guàrdia Civil. En aquells moments plovia a les totes, però aquesta circumstància no va impedir que les flames s'estenguessin per la major part del recinte, mentre se succeïen les explosions als dipòsits de benzina.

Durant les feines d'extinció, en les quals va participar una vintena de bombers, s'hagué de retirar una línia d'alta tensió (de 65.000 volts), ja que hi havia perill que el foc hi arribàs, amb conseqüències imprevisibles. Un camió valorat en 48.000 euros, propietat de l'empresa que explota la ferralla, també va patir la intensitat de les flames, que arribaren a provocar una fumera que, a primera hora del dia, era visible des de qualsevol punt del poble.

Per sort, el vent no bufava en direcció a les cases més pròximes i, per tant, no va importar desallotjar-ne cap. Pau, un dels veïns, explicà a aquest diari que «m'he despertat per l'estrèpit de les explosions i després ja no he pogut dormir de tota la nit, perquè passava pena que el fum entràs a casa nostra mentre els infants dormien».

La Guàrdia Civil va parlar amb el propietari del negoci i s'interessà per la causa del sinistre. En principi, es pensava que havia estat la caiguda d'un llamp, però els veïns descartaren que la tempesta es desfermàs amb descàrregues elèctriques. En qualsevol cas, els investigadors consideren diverses hipòtesis, des d'un curtcircuit en una de les nombroses bateries de cotxe fins a l'acció d'un piròman. En aquest sentit, els veïns declararen que és habitual que colles d'infants freqüentin les instal·lacions després de l'horari d'obertura al públic.

A les onze del matí, quan encara hi havia un parc de bombers de guàrdia, les flames es revifaren coincidint amb l'absència de pluja i que s'havia aixecat una mica de vent. L'amo del negoci hi va ser present tota l'estona. Al matí, l'operatiu i a l'horabaixa un altre equip de bombers romanien en aquells terrenys en actitud vigilant i refredant periòdicament la ferralla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris