nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

«Vaig clavar la xeringa a la meva filla per estar 15 dies amb ella i amb la mare»

L'home reconeix que s'inventà un atracament i la nina quasi rep tractament antisida

65476

L'acusat, a la imatge escortat per la Policia, és en aquests moments a la presó.

J.F.M.


Un home de 35 anys d'edat, anomenat Enrique Eutimio H.P., reconegué ahir davant d'un jutge que havia clavat la punta d'una xeringa a la seva filla de nou mesos per simular que havia estat víctima d'un atracament en una botiga que estava muntant. «Vaig clavar la xeringa a la nina per poder estar 15 dies amb ella i amb la seva mare», de qui s'havia separat.

L'acusat, que ara és a la presó, denuncià aquest fals atracament el dia 8 d'agost de l'any 1999. L'individu assegurà que cap a les 15.30 hores era amb la seva nina en una joieria que estava muntant al carrer Crist Verd, de Palma. Explicà que dos individus entraren esgrimint sengles navalles amb la intenció d'assaltar-lo.

Va afirmar que s'enfrontà amb un d'ells però que, mentrestant, l'altre delinqüent havia agafat la nina i li havia clavat la xeringa, i que després fugiren. Tot aquest episodi era una mera invenció de l'acusat, que per donar-hi més credibilitat va clavar al braç de la seva pròpia filla l'agulla d'una xeringa. La nina fou traslladada a Son Dureta, on el pare i la mare de la petita es trobaren. Els metges, segons narrà ahir la mare, els explicaren que hi havia la possibilitat que la petita s'hagués contagiat amb anticossos de la sida o d'una altra malaltia.

Els demanaren permís per injectar-li la vacuna contra l'hepatitis i els donaren un termini de 72 hores perquè decidissin si la sotmetien a cap tractament agressiu contra la sida, perquè n'hi havia un amb efectes secundaris molt greus, i que mai no s'havia experimentat amb menors. L'acusat, a pesar de la situació d'angoixa que va fer viure a la seva exdona i a tota la família, no reconegué que es tractava d'una invenció. «No sé per què vaig fer això. Volia que la meva dona es temés que jo era capaç de defensar la petita. Estava obcecat de no poder veure la meva filla el temps que jo volia», manifestà. Finalment, la mare rebutjà aquest tractament.

Mentre la família vivia un dels dies més difícils de la seva vida, l'acusat facilità a la Policia la descripció física dels individus que havien comès el suposat atracament. Facilità la descripció de dos coneguts seus i amb aquesta base es feren dos retrats robots, que sortiren a la premsa. La Policia arribà a detenir cinc persones, encara que totes quedaren en llibertat. Enrique Eutimio és acusat d'amenaces, simulació de delicte, coaccions, estafa i tinença il·lícita d'armes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris