nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Consistori demana ajuda al Govern per pal·liar els danys causats per la neu

L'alzinar situat a cotes superiors als 450 metres d'altitud s'ha vist afectat pel temporal

93394

El pes de la neu ha provocat la caiguda de moltes branques d'alzines situades devora el camí que condueix a Binifaldó.

L'Ajuntament d'Escorca demanarà avui mateix al Govern balear que estableixi una sèrie d'ajudes per tal de compensar els danys ocasionats per les fortes nevades caigudes durant la setmana passada. En aquest sentit, el batle d'Escorca, Antonio Gómez (PP), anuncià ahir que «demà mateix remetrem una carta a Presidència per tal que ens ajudi a fer front als danys».

Les fortes nevades han afectat principalment les zones d'alzinar i pinar menys espesses situades a cotes superiors als 450 metres d'altitud. Segons confirmà ahir Gómez, les zones més afectades se situen entre Menut i la finca d'Aumallutx, i s'hi engloben les finques públiques de Menut, Binifaldó, Son Massip i propietats privades com Son Massip dalt, Turixant dalt i Aumallutx, entre d'altres.

A la zona de pinar de la carretera que uneix Inca i Lluc també s'han comptabilitzat alguns arbres caiguts. De fet, aquesta zona ja es va veure molt afectada pel temporal de vent i neu de principis de febrer. De moment, la Sala encara no ha efectuat una valoració dels danys, però el batle Gómez parlà ahir de «centenars d'arbres afectats». Des de l'Ajuntament consideren que és necessari retirar les branques i arbres caiguts per tal d'evitar riscs d'incendis i plagues.

Les males condicions meteorològiques també han afectat instal·lacions agrícoles i ramaderes. Els propietaris d'Aumallutx explicaren ahir: «El mal temps ha destrossat una part important d'alzinar i hem trobat alguns mens morts». Des de la Conselleria de Medi Ambient ja s'ha explicat que els agents elaboraran un informe per valorar els danys a la Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris