nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Sampol: «Posam el poder de la informació a mans de la població»

'Diari de Balears' lliura diumenge un CD amb les dades de les Illes

JOAQUIM TORRES. Palma.
Diari de Balears entrega aquest diumenge el Pla d'Estadística Unificada (PEU), un CD que conté totes les dades i xifres de les Illes Balears. Aquesta eina ha estat elaborada per la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, que dirigeix Pere Sampol.

-És aquesta la millor fórmula per obrir les portes del Govern als ciutadans?
-El PEU obre les portes al coneixement d'una realitat social i econòmica del país que fins ara mai no s'havia divulgat en aquest nivell. És l'instrument de divulgació de la base de dades més important que mai no s'ha realitzat.

-Un CD Rom que inclou la major quantitat d'informació estadística de Balears no perd operativitat?
-No, al contrari. Incorpora programes molt àgils que a més a més d'oferir les bases de dades, permeten entrecreuar les dades, segmentar-les per municipis, per comarques o per temes concrets. Es tracta d'un instrument molt àgil, didàctic i operatiu.

-A quin públic va dirigit?
-S'han fet presentacions a tots els centres de professors de Balears i creim que és un instrument que pot ser útil per a educadors; alumnes, per fer treballs i conèixer la realitat; món empresarial, perquè permet elaborar estudis de mercat; i professionals en general. És una eina útil per a tota la població. Ara, i amb les diferents publicacions del Grup Serra, es difondran 90.000 CD.

-I amb «Diari de Balears» tothom podrà accedir a aquest producte.
-Aquesta és la nostra intenció. Després d'anar-lo presentant a distints sectors professionals, volem arribar a tots els ciutadans en general perquè en facin ús. Voldríem que els futurs usuaris ens ajudassin a anar millorant aquest instrument, tenint en compte que pensam actualitzar-lo cada any.

-Els polítics tampoc no haurien d'actuar sense conèixer la realitat.
-Efectivament. Per planificar qualsevol política s'ha de partir de la realitat actual i de la seva evolució. Per exemple, si volem planificar places escolars, en aquest CD tenim les piràmides de població per cada municipi i fàcilment podem preveure com evolucionarà la població escolar en un municipi, una comarca o una illa. En funció d'això podem planificar la dotació de nous centres docents i podríem fer el mateix amb les places geriàtriques, etcètera.

-Quin és l'objectiu que persegueix aquest CD Rom?
-El programa que ens vàrem marcar era doble: per una part ampliar les bases de dades, fent una tasca de recerca per tenir un ampli coneixement de la realitat del país; i per l'altra, divulgar-les i ensenyar a utilitzar-les, fent una pedagogia de l'estadística. Si algú va dir que la informació és poder, aquí hi ha tota la informació que tenim i que volem compartir, amb l'única restricció del secret estadístic. Posam aquest poder en mans de tota la població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris