algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La segona volta de les eleccions a rector de la UIB es farà el 30 d'abril

Així ho va acordar ahir el Consell de Govern de la Universitat

FELIP OLIVA.Palma.
El Consell de Govern de la UIB va acordar ahir canviar la data de la segona volta -en cas que sigui necessària- de les eleccions al rectorat de la UIB al dia 30 d'abril. Si en principi s'havia previst que la segona volta seria el dia 15 d'abril -la primera està convocada per al dia 11-, després de converses amb diversos estaments universitaris i sobretot amb la síndic de greuges, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, va declarar ahir que en el càlcul que s'havia fet en un primer moment no s'havia tingut en compte que podien sorgir problemes o reclamacions. «Per això -va afirmar- hem decidit, deixant aquests cinc dies que marca la llei general d'eleccions per presentar reclamacions, ajornar la segona volta al dimecres 30 d'abril per criteris de prudència».

Per altra part, i respecte al tema de calendaris, en el marc del darrer Consell de Govern es va aprovar la normativa electoral de cara als comicis, si bé va quedar pendent de revisió la fórmula de ponderacions dels vots -inclosa a l'article segon dels estatuts universitaris-. Ahir va quedar ratificat que aquesta s'ha de ponderar segons allò que estableix la LOU (Llei Orgànica d'Universitats), aprovada pel Govern central el 1999.

El tercer tema del dia era l'aprovació de les esmenes que s'havien presentat al document d'adaptació dels estatuts a la LOU. El text ja s'havia lliurat als membres del Consell de Govern de la UIB i han tingut un termini de deu dies per fer-hi esmenes, a pesar que no foren moltes, 12 en total. Aquestes van ser debatudes ahir i cadascuna va tenir un recompte de vots diferent, encara que el text resultant va ser adoptat per unanimitat. Després el text s'haurà de presentar al claustre.

De fet, algunes de les directrius que marcava la LOU respecte d'aquest extrem ja havien estat adoptades per la UIB, per la qual cosa el que s'ha fet ha estat una simple adaptació dels estatuts en aquells aspectes que encara no s'havien adoptat i que la llei exigeix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris