algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

L'oposició acusa el PP de «jugar brut» perquè permet que Cirer sigui pregonera de la fira de Son Ferriol

Considera que es fa «ús partidista dels cabals públics» per afavorir un dels candidats a Cort

JOANA NICOLAU.Palma.
La lectura del pregó de la propera fira de Son Ferriol a finals del mes que ve per part de la candidata popular a Cort, Catalina Cirer, encrespà tots els grups de l'oposició. Per acabar la sessió plenària, tots a una, PSOE, PSM, EU-EV i UM, presentaren una moció instant-ne l'organització, l'Associació d'Agricultors i Ramaders de la Part Forana de Palma, a no fer un ús partidista de la fira i a canviar de pregoner.

En cas contrari, es demanava que Cort retiràs les subvencions atorgades. Cap dels dos punts no sortí endavant, però el debat entre els portaveus de l'oposició i el regidor Llabrés, representant municipal per a la coordinació de la fira, deixà ben palesa la proximitat electoral. Mentre l'oposició reivindicava «un joc net» i que «el PP no empri els doblers dels ciutadans per fer campanya», Llabrés reiterà que «l'associació que organitza la fira és totalment autònoma, independent i pot fer el que vulgui». L'afirmació fou rebutjada de manera rotunda per tots els grups.

El PSOE, criticant Llabrés per voler «justificar el que és injustificable», aconsellà el regidor que «pacti el que hagi de pactar amb Cirer en un sopar, però que no la dugui a fer el discurs». Les paraules foren subscrites per Ferran Trujillo (UM), qui recomanà al PP que rectificàs perquè considera que «començar una campanya amb petites estafes electorals no beneficiarà Cirer». Trujillo rebaté les intervencions de Llabrés i dugué el debat al seu punt més encès, tot i haver demanat prèviament a Llabrés que no li fes treure «l'artilleria». Per part d'EU, Margalida Tomàs acusà el PP de «mostrar el llautó» i Biel Barceló (PSM) fins i tot insinuà un presumpte favoritisme de Llabrés cap a l'associació.

Tractant de suavitzar la conjuntura, el batle Fageda trencà una llança en defensa de la candidata afirmant que fou convidada quan era delegada del Govern. La intervenció fou replicada al moment pel socialista Antoni Roig, que digué que «si fou convidada com a delegada del Govern, convindria que ho fes la persona que ocupa el càrrec, Miquel Ramis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris