algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

UM no garanteix ara el seu suport a la nova llei d'impacte ambiental

Munar afirma que «si no hi ha llei de quotes serà culpa del PSM»

T.GARCIES/J.M.S. Palma.
Unió Mallorquina no garanteix el seu suport al Parlament per aprovar la llei d'impacte ambiental, com tampoc la llei de quotes urbanístiques. Així ho va confirmar el conseller d'Ordenació del Territori, Josep Melià, després que la comissió parlamentària donàs el vistiplau a una llei d'impacte ambiental que afecta el pla territorial de Mallorca fins al punt d'impedir-ne l'aprovació aquesta legislatura.

El fet que la petició d'UM d'exonerar el PTI del compliment de la nova llei no s'atengués a la comissió ha generat una forta crispació dins del partit de Maria Antònia Munar envers el PSM i els Verds, que no donaren suport a la proposta.

A UM no es descarta trencar la disciplina de vot al Parlament a l'hora de votar la llei d'impacte ambiental i deixar de negociar la llei de quotes. Ahir mateix la presidenta del Consell va atacar amb duresa els seus socis, als quals va retreure tenir «més d'oposició que de govern». «El PSM vol ser més d'esquerres que EU, més verd que Els Verds i tenir més vots que el PSOE i no pot ser», diu Munar.

La presidenta del Consell acusà el PSM de «mantenir una actitud bel·ligerant en projectes imprescindibles com el pla territorial». Munar va dir que «si el sòl rústic no queda protegit i no hi ha llei de quotes ni pla territorial serà per culpa del PSM».

Similar posició manifestà el conseller d'Ordenació del Territori, Josep Melià (UM), que va recriminar al diputat verd, Joan Buades, no haver complit el seu compromís de defensar l'esmena per exonerar el PTI. Al PSM li criticà que «la seva actitud ens confirma que no té voluntat d'aprovar el pla territorial i sí posar-hi les traves que puguin».

Els raonaments del PSM són oposats. El seu portaveu, Antoni Alorda, creu que PSOE i UM «cerquen una excusa per no culminar les mesures territorials i per no aprovar la llei de quotes». Alorda responsabilitza UM del possible retard que ara pugui acumular el pla territorial per falta d'un estudi ambiental, perquè «tant si aquest document era obligatori com si no, el lògic en un pla d'aquesta importància era que s'hagués redactat».

El PSM aprovarà el pla territorial «si no s'hi afegeixen nous elements impactants com el segon cinturó o camps de golf, però no firmarem un xec en blanc com vol UM». Alorda no admet lligar la llei de quotes al PTI i reclama al PSOE que convoqui la ponència i es voti la llei perquè «quedi clar qui hi està a favor i qui no».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris