nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern informarà als turistes de les inversions fetes amb l'ecotaxa

Renània del Nord-Westfàlia crearà el Cercle d'Amics de Balears

El president del Govern, Francesc Antich, anuncià ahir de manera oficial que es comunicaran directament a tots els turistes que arribin a les Illes els efectes de les inversions realitzades amb l'ecotaxa, alhora que es desenvoluparà una política exterior intensiva a tots els mercats per donar a conèixer la nova realitat econòmica, social i turística de les Illes, que ha de culminar amb la creació d'un departament autonòmic d'Afers Exteriors. La visita oficial realitzada al principal land alemany, Renània del Nord-Westfàlia, així com a la seu del Consorci Econòmic de la conca del Ruhr (Ruhrvervand), fou qualificada per Antich de «necessària i vital per als interessos turístics i econòmics de les Illes».

Després del simpòsium mantingut ahir a la seu del Ruhrvervand, en què participaren una trentena de representants d'entitats financeres, institucions empresarials, dels grups turístics TUI AG i Thomas Cook, i d'universitats alemanyes, el president de l'Institut d'Assumptes Europeus de Renània del Nord-Westfàlia, Jürgen Gramke, explicà que «l'interès que ha demostrat aquest simpòsium organitzat pel Govern demostra que les Balears tenen un gran pes per aquest land, i per això l'abril hi haurà un nou contacte que es plasmarà amb la pròxima creació del Cercle d'Amics de Balears, en el qual hi haurà representants del món cultural, polític i empresarial. Alhora, hem de felicitar el Govern per aquesta iniciativa, ja que és el camí adequat per incentivar les relacions entre Alemanya i Balears».

Tots els presents es mostraren partidaris de l'ecotaxa, al mateix temps que exigiren que els diners que es recaptin s'inverteixin en allò que s'ha dit. Antich anuncià que tots els turistes que arribin a les Illes seran informats d'allò que l'ecotaxa ha permès fer. «Intensificarem la promoció al màxim i promocionarem les inversions de l'ecotaxa perquè els turistes vegin el que s'està fent amb allò que paguen. Serà la millor promoció de les Illes a Alemanya, un país sensible a totes les millores mediambientals».

El conseller Alomar apuntà que s'utilitzaran tots els canals promocionals. I sobre la confusió de l'ecotaxa a Alemanya, Antich afirmà que «s'explicà bé, però hi hagué interès a transmetre missatges negatius i donar la culpa a l'ecotaxa de la crisi turística. Ara s'ha vist que això no és així. El viatge a Alemanya ha servit per desfer moltes coses».

Antich deixà clar que aquest tipus de visites s'han de realitzar a altres lands alemanys i mercats emissors, entre els quals el Regne Unit o França. «S'han d'obrir nous mercats i treballar-ne més per potenciar les Balears, i per això és necessària la creació d'un departament d'Afers Exteriors, tal com tenen altres regions europees, perquè veiem que és vital per al futur econòmic de les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris