algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Enginyers alertaren del perill un dia abans del sinistre del Columbia

Advertiren que l'ala esquerra de la nau es podia encalentir massa

Un dia abans de l'accident deColumbia, en el qual moriren els seus set ocupants, els enginyers de l'agència espacial dels Estats Units NASA advertiren que l'ala esquerra es podia veure sotmesa a temperatures massa altes, amb la desviació consegüent d'òrbita de la nau. Els enginyers realitzaren aquests advertiments en correus electrònics donats a conèixer dimecres per la NASA, i dels quals es va fer ressò la cadena nord-americana CNN.

El 31 de gener, un dia abans de la tragèdia, l'enginyer Bill Anderson, de l'Aliança Espacial Unida (LLC), es demanà «per què estam parlant d'això un dia abans de l'aterratge i no el dia després de l'enlairament?», referint-se als problemes apareguts a l'ala esquerra setze dies abans. Mentre els responsables de la NASA preparaven un aterratge d'emergència, Anderson alertava de riscs pitjors afirmant que «si l'ala es veu danyada o té un forat gros, no arribaran a la pista d'aterratge».

Unes hores abans, un controlador de la NASA, Jeffrey Kling, considerà que una escletxa a l'ala podria afectar la comporta de direcció i l'interior de l'estructura d'alumini, en el moment en què la nau entràs a l'atmosfera. Tres dies abans, Robert Daugherty, un altre enginyer de la NASA, havia assenyalat el perill que corria la seguretat de la nau. El seu supervisor immediat, Mark J. Shuart, es féu ressò de la preocupació de l'enginyer i dirigí un missatge a un altre dels supervisors elogiant l'actitud de Daugherty.

Daugherty i uns tres enginyers més de l'agència espacial manifestaren la seva preocupació uns dies després que l'empresa aeronàutica Boeing Co, contractista de la NASA, asseguràs que eColumbia acabaria la missió sense inconvenients tot i els danys patits per l'ala esquerra durant el llançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris