algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Concentració a Cort per Ana Eva Guasch

Els alumnes i amics demanaren justícia i que les institucions no els abandonin

61398

Una multitud va acudir a la plaça de Cort per solidaritzar-se amb Ana Eva.

«Estiguis on estiguis, estam amb tu», «On ets. No t'oblidam» o «Ana, t'estimam» foren algunes de les pancartes que més d'un miler de persones, entre amics, familiars, companys de treball, alumnes i polítics, exhibiren ahir a la plaça de Cort de Palma per recordar que Ana Eva Guasch Melis porta un any, quatre mesos i cinc dies desapareguda.

La concentració s'inicià a les 20.00 hores amb cinc minuts de silenci per la filòloga palmesana. A continuació, i després d'un aplaudiment espontani, Mariela Jiménez, una exalumna d'Ana Eva, llegí un manifest realitzat per estudiants que coneixien la professora i que, entre altres punts, reclamava «justícia» i llançava un missatge a les autoritats perquè continuïn mostrant el mateix interès dels últims dies.

«No demanam res impossible, no volem caritat, tan sols justícia, perquè no és acceptable que la seva família, amics i altres persones que l'apreciam molt desconeguem el seu parador, i fins i tot que continuem cohabitant amb la incertesa ocasionada per la seva desaparició. Estam convençuts que quan es faci tot el possible i s'arribi al final d'aquest desconcert, aquesta incertesa s'esvairà», llegí la jove, amb l'emoció reflectida al rostre i la veu ferma.

El comunicat finalitzà amb una advertència als polítics: «Confiam en la seva tasca lloable i deixam constància que no descansarem, que la nostra lluita persistirà i recorrerem a tots els mitjans que ens siguin viables, fins que Eva aparegui. Saben per què? Perquè continuarem i seguirem cercant». Tot seguit fou Begoña de la Iglesia, amiga de la infantesa de la filòloga desapareguda i presidenta de l'associació Amics de n'Ana Eva, qui es dirigí als presents per llegir una carta amb una forta càrrega emotiva.

«Eva era professora, alumna, filla, amiga... una gran amiga, per això continuam cercant-la. Eva era una ciutadana, com tots nosaltres, lluitadora, reivindicativa, coneixia i exigia els seus drets amb amabilitat i amb molta contundència. Ara alguna cosa li ho impedeix. Per això, continuam cercant-la», resava la missiva.

En l'acte d'ahir a la plaça de Cort, que no serà l'últim organitzat per l'associació Amics de n'Ana Eva, es deixaren veure polítics de diferents partits, entre ells el batle de Palma, Joan Fageda; el conseller d'Interior, Josep M. Costa; el conseller Damià Pons, el candidat d'UM, Ferran Trujillo o Ramon Torres, regidor socialista a l'Ajuntament. En canvi, es va comentar l'absència de Miquel Ramis, el delegat del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris