nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Més promoció a Alemanya i diversificar mercats, objectius turístics del Govern

Antich constata a Renània-Westfàlia la crisi econòmica que pateix aquest país

58468

El president del Govern balear, Francesc Antich, signa el llibre d'honor del Palament de Renània del Nord.

R.C. Essen.
El president del Govern, Francesc Antich, anuncià ahir a la localitat alemanya d'Essen, després de les reunions mantingudes amb representants del Parlament de la regió Renània-Westfàlia, a Düsseldorf, i de l'Associació de Mancomunitats del Rhur, un increment de la promoció turística a Alemanya per recuperar quota de mercat en un país immers en una preocupant crisi econòmica.

«El Govern està molt preocupat, perquè el nostre principal mercat emissor està en plena desacceleració i amb serioses dificultats econòmiques. Volíem tenir coneixement directe d'aquesta conjuntura adversa, després del qual incrementarem la promoció turística i potenciarem al màxim la diversificació de mercats. Alhora, millorarem les relacions institucionals i socials amb Alemanya, país que consideram d'interès primordial per a Balears».

La visita institucional a Renània del Nord-Westfàlia, en la qual acompanyen a Antich els consellers Joan Mesquida i Celestí Alomar, ve motivada pel fet que aquest lander genera prop del 40% del turisme alemany amb destinació a Balears, ja que disposa dels aeroports de Düsseldorf, Colònia, Münster, Dormunt i Paderbon. El flux de passatgers que mouen aquests aeroports cap a les illes superà el passat any els 2,5 milions.

El vicepresident del Parlament de Renània del Nord-Westfàlia, Jan Söffing, explicà a la comitiva balear i mitjans de comunicació els problemes d'atur i econòmics que afecten aquest lander i la resta de landers alemanys, les xifres d'atur del qual se situen entorn del 10'3% i amb un creixement del PIB per a aquest any d'un 1%. «La situació no és dramàtica per al turisme alemany cap a Balears, ja que consideram que és merament conjuntural. Encara és aviat per parlar de dramatisme», apuntà Söffing.

Així mateix, reconegué l'esforç del Govern per la seva aposta per una política turística sostenible i per la implantació de l'ecotaxa: «El turisme sostenible i l'ecotaxa, que al principi s'explicà de forma confusa, però que compta amb el suport dels turistes alemanys, si s'inverteix en millora del medi ambient, seran els principals actius de Balears». La reunió amb el director de l'Associació de Mancomunitats del Rhur, Gerd Willamoswski, serví per veure les noves tecnologies, així com la plasmació d'acords entre empresaris alemanys i de Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris