algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Sala concedeix, a títol pòstum, la medalla d'or a Jaume Serra

El gran glosador i folklorista rep l'homenatge de la seva ciutat


El ple de l'Ajuntament d'Inca aprovà ahir en sessió extraordinària i per unanimitat la concessió de la medalla d'or de la ciutat, a títol pòstum, a Jaume Serra Beltran. Gran glosador i reconeguda figura de la cultura popular inquera, Jaume Serra va morir el 28 de gener de 2002 als 86 anys. Fou el fundador l'any 1960 de l'agrupació folklòrica Revetla d'Inca, la més antiga del municipi.

La sala de plens de l'Ajuntament d'Inca es va omplir de familiars, amics i companys de l'homenatjat, alguns d'ells visiblement emocionats pel seu record. Les dues regidores que actuaren com a ponent i fiscal de la concessió, Joana Rosselló i Francesca Vives respectivament, recordaren la figura de Jaume Serra i insistiren en el fet que la seva gran tasca, des de la seva joventut, per recuperar la cultura popular traspassà la ciutat d'Inca per assolir tota Mallorca.

«El treball de Jaume Serra fou una tasca pel bé comú, per rescatar la cultura mallorquina de l'oblit en un temps en què aquesta era menyspreada i perseguida», digué Francesca Vives. També es va posar especial èmfasi en el caràcter polifacètic de Jaume Serra, que el va portar a destacar en diferents aspectes artístics i a participar en diverses entitats i associacions culturals.

Després de l'agraïment públic de Miquel Munar en nom de tota la família, un antic company de Jaume Serra, Joan Rosselló, recordà algunes de les gloses que aquest feia, quan participava a «combats de glosadors», fent esclatar de riure tots els presents. L'acte de celebració d'aquesta concessió tindrà lloc el proper 21 de març.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris