muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

La regulació dels bars musicals torna a encendre els empresaris

Avui s'aprovarà la norma, de la qual s'han modificat alguns punts

JOANA NICOLAU.Palma.
Es preveu que el ple de Cort aprovi avui per via d'urgència una normativa nova per a bars musicals. Una norma contra la qual els empresaris afectats, constituïts en associació, manifestaren ahir el seu malestar, aconseguint que el batle Fageda cedís en la modificació de deteminats punts. Encara així, els empresaris d'aquests locals no estan contents amb el document, ja que entre altres aspectes avança fins a un quart d'hora l'horari de tancament dels locals.

És a dir, que els cap de setmana a les quatre de la matinada hauran d'estar tancats amb pany i clau. Ignacio Velasco, vicepresident de l'associació que representa una quarentena d'aquests establiments, destacà «l'absurd d'aquesta mesura», perquè considera que «allò que s'ha de fer és tancar els bars que molestin fins que no estiguin en condicions; que ens facin avançar un quart l'horari de servei a nosaltres, que tenim una franja de feina tan curta, ens suposa pèrdues importants, i als veïns el fet que tanquem un quart d'hora abans no els soluciona res».

Una vegada que el mes vinent hagi entrat en vigor aquesta normativa nova, es posarà en marxa una comissió mixta de seguiment per analitzar-ne els resultats i per introduir-hi, si és necessari, més modificacions. Aquesta comissió es reunirà per primera vegada el mes de juny.

Entre els punts que el batle Fageda consentí a modificar, hi ha el de tipificació de les faltes, amb la reducció d'algunes. «En la norma, el fet que una persona vomiti als lavabos i en aquell moment hi entri la Policia i no ho trobi net, era una falta greu que suposava la possibilitat de clausurar el negoci dos mesos com a màxim. Ara passa a ser una falta lleu», explicà Velasco. De la normativa també s'ha suprimit el punt que feia referència a la regulació de l'aforament. Així, la superació d'aquest continua regulada encara per la llei estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris