nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

La legalització de la casa de Boris Becker costa uns 277.000 euros

L'extennista haurà d'enderrocar els 489 metres quadrats d'excés de volum

J.M.SASTRE/ A.B. Artà.
El projecte de legalització de la casa de Boris Becker a Artà, presentat el dia 19 passat, està valorat en 276.155,10 euros (uns 46 milions de pessetes). L'obra consistirà en l'enderrocament dels 489 metres d'excés de volum de la construcció, que en té un total de 989 d'edificats, la reforma dels interiors derivats d'aquest esbucament i la legalització de les instal·lacions esportives annexes.

Segons fonts autoritzades de l'Ajuntament d'Artà, les obres de legalització han de començar abans de dos mesos i sembla que l'extennista està disposat a executar-les de manera imminent. Ara el projecte està pendent de rebre els informes per part dels tècnics municipals i la posterior aprovació en comissió de govern.

A més a més de fer front al pagament de la citada quantitat per tal de legalitzar la casa de Son Coll, l'extennista haurà d'abonar 213.359,30 euros de multa per la infracció comesa, quantitat que també hauran d'abonar les altres parts implicades en la il·legalitat urbanística, és a dir, l'arquitecte, l'aparellador i el constructor.

L'Ajuntament d'Artà presentà una proposta a la Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca (CIUM) per legalitzar la polèmica obra de Becker. El Consistori pretenia acollir-se a l'article 4 de la Llei de sòl rústic, que admet la reagrupació de petites finques per poder fer una edificació de més de 500 metres quadrats, com és el cas del famós extennista alemany. En aquest sentit, cal recordar que Becker amplià la seva propietat amb distintes parcel·les per començar la il·legalitat.

La CIUM, però, denegà aquesta sol·licitud de la Sala argumentant que es crearia un mal precedent. Després d'aquesta negativa del Consell de Mallorca, Becker es veurà obligat a enderrocar l'excés de volum del seu habitatge d'Artà, que sembla que s'executarà en els propers mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris