muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Creu Roja de Balears ofereix el servei de teleassistència a dones víctimes de maltractaments

Just una petita part dels usuaris del sistema ho són

Creu Roja de Balears va anunciar ahir que vol donar a conèixer el servei d'atenció a víctimes de la violència domèstica per prevenir agressions, que consisteix en connectar-les a un sistema de teleassistència. El Servei de Teleassistència Domiciliària de Creu Roja ha atès l'any 2002 gairebé 1.800 usuaris diferents de tot Balears, dels quals només onze eren dones. De la resta, la major part són gent gran, però també hi ha discapacitats físics, psíquics i sensorials; malalts crònics, terminals i en procés postoperatoris.

Segons el President Autonòmic de la Creu Roja, Gerard Bonet, la baixa proporció d'usuàries amb aquest perfil es deu al fet que «encara és un servei bastant desconegut, tot i que s'ha demostrat molt eficaç per a la prevenció d'intrusions no desitjades que podrien acabar en agressions».

El president autonòmic de Creu Roja va explicar que aquest servei es tracta «d'un sistema de vigilància molt discret i que dóna tranquil·litat a les víctimes de la violència, ja que si reben una visita inesperada de l'agressor, poden pitjar d'amagades un botó d'alarma les 24 hores del dia i la centraleta automàticament escolta la seva conversa i avisa la policia, si hi ha sospita que hi pot haver una agressió».

Tot i que el servei va dirigit a totes les persones maltractades, per optar-hi aquestes dones han d'haver denunciat els maltractaments, haver iniciat els tràmits de separació i no han de residir amb el maltractador, ja que, segons l'organització humanitària, «el sistema no seria efectiu de cap altra manera».

L'any 2000 la Creu Roja va firmar el primer conveni de col·laboració de dones maltractades. L'any 2001 es va firmar convenis semblants amb l'Ajuntament de Felanitx, la Mancomunitat del Pla de Mallorca (Algaida, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Sencelles, Sant Joan, Santa Eugènia, Sineu, Vilafranca i Ariany) i Càritas Diocesana de Menorca per atendre dones de Maó i Ciutadella.

El servei de teleassistència de Creu Roja i segons recorda la institució ja fa onze anys que funciona a les Balears i va ser el primer a l'Estat espanyol «a aconseguir el certificat de qualitat de l'Associació Espanyola de Normalització (AENOR) d'acord amb la nova norma internacional de qualitat UNE-EN ISO».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris