nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Els contribuents estalviaran més de 98 milions amb la reforma de l'IRPF

Balears pagà 1.846 milions a Hisenda el 2001 pel total d'imposts

Els contribuents de les Balears estalviaran devers 98,5 milions d'euros anuals per la reforma de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), un càlcul derivat de deduir l'11% de rebaixa mitjana en les retencions, prevista pel Ministeri d'Hisenda en l'àmbit estatal, dels 895.885.000 euros recaptats a les Balears en concepte d'IRPF durant la darrera campanya fiscal tancada, la del 2001, segons recull l'informe anual de recaptació de l'Agència Tributària.

Des del Ministeri d'Hisenda, no obstant això, apunten que els càlculs d'estalvi per autonomies encara no s'han concretat, i adverteixen que el percentatge mitjà de reducció sobre les retencions als treballadors pot variar en cada comunitat d'acord amb certs factor, com ara el tipus de cotització o el nombre de pensionistes.

En qualsevol cas, la nòmina del mes de febrer serà la primera en la qual s'apliqui la reforma de l'IRPF, que entrà en vigor el mes de passat, i que es traduirà en un augment mitjà de 63 euros mensuals per a cada família espanyola, segons calcula el Govern. La reforma no afectarà de la mateixa manera tots els contribuents, sinó que les rendes més baixes, amb deduccions més grosses per mínims personals, i les més altes, amb la reducció del marginal màxim al 45% i amb incentius a l'estalvi més alts, en seran les més beneficiades.

La reforma de l'IRPF i la injecció consegüent de capital en l'economia serviran d'estímul, ja que l'Executiu calcula que el 80% de la liquiditat generada es destinarà a consum. El Govern calcula que en el conjunt de l'Estat espanyol la normativa nova generarà un estalvi de 3.600 milions d'euros.

Durant l'exercici del 2001, l'Estat ingressà de les Balears un total de 1.846 milions d'euros, corresponents als apartats següents: 1.360 milions en concepte de tributació directa; 473,52 milions d'euros per imposts indirectes (sobretot IVA i imposts especials); i 12,95 milions d'euros per taxes i per altres ingressos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris