muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El pla territorial de Mallorca no es podrà aprovar aquesta legislatura

PSOE i UM no poden fer escapar el text de la Llei d'impacte ambiental

TOMEU GARCIES. Palma.
El pla territorial de Mallorca i la llei de quotes urbanístiques, dues de les principals eines d'ordenació territorial que volia aprovar el Pacte de Progrés aquesta legislatura estan, en aquests moments, més a prop de quedar en-no res almanco fins després de les eleccions. L'aprovació ahir en comissió parlamentària d'una altra llei, la d'impacte ambiental, va certificar la pràctica defunció de la resta de mesures.

Aquesta llei fa gairebé inviable per abans de maig el pla territorial de Mallorca que tramita el Consell, ja que exigeix que aquest document passi una tramitació més complexa si no s'aprova abans que la nova llei entri en vigor. Això suposa un retard mínim de sis mesos. A més, implica que aquest pla hagi de passar pel sedàs de la Comissió Balear de Medi Ambient, que n'haurà de redactar un informe.

En la comissió d'ahir el PSOE va presentar una esmena en veu alta, a darrera hora, perquè el text permeti alliberar del seu compliment els plans territorials. Aquesta esmena es va proposar a instàncies d'UM, que no era present en la comissió i que n'havia demanat als seus socis del Pacte l'acceptació, amb la finalitat de poder aprovar el pla territorial i de negociar, així mateix, una sortida per a la llei de quotes.

Després d'un recés per veure si s'admetia la proposta, es va posar de manifest que per tramitar-la era necessari el suport unànime de tots els grups. Però el PP la va bloquejar votant-hi en contra, mentre que el PSM i el diputat del grup mixt Joan Buades s'hi abstenien. Tan sols EU i el PSOE estigueren d'acord amb la iniciativa.

Joan Buades va justificar la seva actitud indicant que no estava autoritzat com a portaveu a pronunciar-se sobre el tema. El diputat del PSM, Antoni Alorda, expressà després de la sessió que el seu grup troba necessari que se sotmeti el pla territorial a una avaluació d'impacte ambiental, tenint en compte els projectes tan importants que s'hi inclouen, com ara el segon cinturó.

L'aprovació de la Llei d'impacte ambiental, que s'haurà de ratificar en el ple de la Cambra, suposa gairebé la paralització de la llei de quotes. I és que UM ha reiterat durant les darreres setmanes que, mentre no s'aprovi el pla territorial ni s'aixequin les moratòries urbanístiques, no té gens de sentit aplicar cap sistema per espaiar la concessió de llicències, ja que pràcticament no se'n poden atorgar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris