muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La cooperativa de Sóller tramita crear una marca de qualitat per a les taronges

Els objectius bàsics de l'etiquetatge són millorar la producció i els preus al mercat

77020

També fou inaugurada la conducció dels residus de la tafona.

M.V./M.B.Sóller.
La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller tramita l'obtenció del distintiu «marca de qualitat per a les taronges» que es produeixen als horts de la Vall. El conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, va indicar ahir que accedir a aquesta categoria «és una manera d'assegurar un nivell de qualitat, comercialitzar un producte diferenciat i, en conseqüència, intentar millorar el preu al mercat».

El gerent de la cooperativa, Josep Oliver, va assenyalar que un grup de 17 socis ha constituït l'Associació de Foment de la Taronja de Sóller, els estatuts de la qual ja estan aprovats, i que serà l'entitat propietària i gestora de la marca legalitzada, possiblement «Taronja de Sóller». Oliver va assenyalar que el projecte encara està en la fase de gestació i que és una idea oberta a altres persones, encara que no siguin membres de la cooperativa.

D'altra banda, Morro va assenyalar que la creació d'aquesta marca de qualitat «és un tràmit senzill» i que posteriorment els pagesos que vulguin acollir-se a aquesta hauran de realitzar una producció amb unes característiques específiques (varietat, mida, tipus de cultiu) que vindran marcades en un reglament específic.

La marca de qualitat de les taronges de Sóller serà la tercera de les existents a l'Illa, després d'«Ametlles de Mallorca» i «Porc mallorquí selecte». Aquest tipus d'etiquetes, que garanteixen l'adquisició d'un producte diferenciat, també pressuposa que «no tota la producció pot entrar en l'etiqueta perquè implica una selecció», va matisar el conseller.

La creació de la marca de qualitat també reportarà altres beneficis menys lucratius però igualment importants, com és la possibilitat d'accedir a determinats ajuts procedents de la Unió Europea per finançar estudis de mercat, controls de qualitat, assistència tècnica o publicitat dels productes que també es beneficien d'aquesta marca de qualitat suprema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris