algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Desolació, 262 morts i més de 50.000 damnificats és el balanç del terratrèmol de la Xina

El terratrèmol que sacsejà dilluns la regió de Kinkiang, al nord-est de la Xina, ha deixat un balanç provisional d'almenys 262 morts, diversos milers de ferits, 50.000 damnificats i més de 10.000 cases destruïdes. Segons les autoritats, al terratrèmol, de 6,8 graus en l'escala de Richter, s'han registrat 50.000 d'afectats, dels quals la majoria han perdut totes les seves pertinences i es troben sense llar; 11.000 caps de bestiar han mort i més de 10.000 cases han quedat destruïdes.

«Les tasques de rescat continuaran durant les pròximes hores, encara queda molta feina per fer. A més dels habitatges, més de 900 escoles es van esfondrar amb les primeres tremolors, tot atrapant desenes d'estudiants», va assegurar un funcionari dels equips de rescat a la zona del desastre.

El director del Departament Sismològic Regional, Ma Baozhu, va informar que «des de l'esclat del terratrèmol s'han registrat un mínim de 40 moviments de terra cada hora, per la qual cosa no es descarta un nou sisme de gran magnitud».

Més de 1.100 soldats de l'Exèrcit Popular d'Alliberament, 200 membres de la policia militar i 200 funcionaris del Departament de Seguretat Pública participen en les tasques de rescat des del migdia de dilluns. A més, s'han afegit equips mèdics, integrats per 160 doctors i infermeres; i un destacament de 1.140 soldats amb 120 camions, despatxats per les comandàncies militars de Lanzhou, Xinjiang i Nanjiang. «Alguns soldats tenen les mans ensagnades de tant de cavar i no han dormit en tota la nit. Encara no hem pogut recuperar cap cos viu, només cames i braços», assegurà un funcionari de Bachu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris