algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Impressionant minut de silenci per Ana Eva

La majoria de col·legis se solidaritzaren ahir dematí amb el cas de la jove desapareguda

85996

Els moments més emotius es varen viure al col·legi Santa Mónica, on Ana Eva treballava.

ALEJANDRO SEPÚLVEDA.

J.JIMÉNEZ. Palma.
Ulls envermellits, alguna llàgrima i una sensació generalitzada d'incertesa i fins i tot d'indefensió. També de cansament, pels mesos transcorreguts. Així se sentien ahir els centenars d'alumnes i de professors del col·legi Santa Mónica de Palma que varen sortir al pati, a les onze del dematí, per guardar un minut de silenci per Ana Eva, la mestra del centre que du, des del 21 d'octubre del 2001, en parador desconegut.

Però l'exemple d'aquest centre docent pròxim al carrer Aragó no fou una excepció i ahir la majoria de col·legis de Mallorca va secundar la mesura, segons confirmà una portaveu del sindicat STEI. En total foren més de 60 i, per tant, milers els estudiants i mestres que se solidaritzaren amb Ana Eva. El centre neuràlgic, tanmateix, fou a Santa Mónica, on la jove desapareguda es va guanyar nombroses amistats i va deixar constància de la seva bona tasca professional: «Això del minut de silenci pot semblar bastant tràgic, com si ja la donàssim per morta, però és una forma de cridar l'atenció, perquè l'opinió pública i les institucions s'impliquin més», explicà una de les professores, que finalment reconegué que «també és cert que cada dia tenim menys esperances de tornar a veure-la amb vida».

La direcció del col·legi havia repartit abans de l'acte centenars de llaços verds, que gairebé tots els participants lluïen a la solapa. A l'entrada de l'edifici un cartell amb una foto de Ana Eva resava: «Continuam cercant». Aquest és precisament l'esperit que els amics i companys de la professora volen imprimir al cas, encara que el descoratjament, en certs moments, els afecta necessàriament.

«És un desgast terrible estar cada dia pendent del tema, planificant iniciatives i que no hi hagi resultats, però Ana Eva es mereix això i molt més», relatà un altre dels seus amics. Per les escales i de tornada a classe una vegada finalitzat el minut de silenci, un adolescent opinà: «Esper que tot això serveixi». Encara que tard, els polítics de Mallorca donaren suport a l'associació «Amics de n'Ana Eva» i es comprometeren a impulsar la recerca de la mestra desapareguda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris