algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

La pista d'atletisme, amb 740.000 euros, és la major inversió del 2003

Turisme i indústria són els sectors amb menor dotació pressupostària

M.FUSTER./ A.B. Manacor.
La pista d'atletisme, amb una partida de 739.313 euros, és la major inversió que es realitzarà durant l'exercici econòmic del 2003 a Manacor. El segon projecte estrella és el d'espai lliure públic, que tindrà una extensió de quasi 10.000 metres quadrats, amb un pressupost de 349.779 euros; en tercer lloc hi ha l'enllaç de la ronda Felanitx-carretera d'Artà.

Així ho comunicaren ahir el delegat d'Hisenda de l'Ajuntament de Manacor, Nicolau Gómez (PP), i la regidora d'Urbanisme, Catalina Sureda (PP), que donaren la seva versió sobre el pressupost del 2003, que fou aprovat en la sessió plenària extraordinària duita a terme despús-ahir.

Gómez expressà que el pressupost s'ha basat en la nova llei pressupostària, que no permet als ajuntaments endeutar-se, per la qual cosa no es podran realitzar grans inversions». Així mateix explicà que «la supressió de l'IAE no suposarà menys ingressos per a l'Ajuntament, perquè l'Estat realitzarà una transferència a la Sala sobre la quantitat que estava pressupostada en els exercicis econòmics dels anys anteriors». També especificà que «els empresaris que facturin més d'un milió d'euros hauran de pagar l'impost». Gómez afirmà que els ingressos en urbanisme «han baixat a causa de les moratòries autonòmiques».

El pressupost puja a 24.879.420 euros. Aquest ha davallat considerablement respecte de l'any anteriors, en què pujà a 27.513.886 euros. En aquest aspecte, Gómez va aclarir que la partida de 3.371.052 euros destinada a la construcció de l'institut de Portocristo, que no s'ha duit a terme, s'ha sumat al pressupost del 2003, «amb la qual cosa aquest puja en lloc de baixar».

El deute contret enguany és d'1.650.000 euros i «s'equipara al de l'any anterior», mentre que el deute global que arrossega l'Ajuntament de Manacor és de 12 milions d'euros. Cal recordar que l'oposició (PSM i PSOE) votà en contra dels pressuposts i hi llançà dures crítiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris