algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El Govern valora reprendre la fumigació aèria contra la plaga de processionària

El mètode s'abandonà per crítiques, però l'actual situació pot obligar a recuperar-lo

79780

Enguany la plaga de processionària ha estat una de les més greus que es recorden.

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear es planteja recuperar les fumigacions aèries, suspeses fa prop de dos anys, contra la plaga de processionària, que enguany ha fet una de les seves aparicions més virulentes a l'Illa, segons han explicat fonts de l'Executiu autonòmic. De fet, hi ha hagut moltes queixes de veïns per la proliferació de les al·lèrgies causades pels dards urticants d'aquestes erugues i per la desolada imatge que ofereixen alguns pinars, com ara el del castell de Bellver.

Les mateixes fonts han indicat que en qualsevol cas les fumigacions es realitzaran després de l'estiu, ja que l'efectivitat depèn de l'estat larvari del lepidòpter. La Conselleria que dirigeix Mateu Morro anuncià que enguany s'haurien de prendre mesures extraordinàries contra la plaga i una d'aquestes pareix ser la fumigació des d'avions.

A finals del 2000 una fumigació aèria a Menorca va aixecar les crítiques del GOB, que la considerà perillosa per als boscos ja que, segons els ecologistes, són tractaments poc selectius i amb els anys s'ha demostrat que no són eficaços per combatre la plaga. Però els tècnics del Govern explicaren aleshores que els inhibidors de creixement són innocus per als boscos i només afecten aquestes erugues. En aquest sentit, alguns pagesos consultats per aquest diari assenyalaren que la plaga ha augmentat i es moren més pinars «des que no passa l'avioneta».

Per altra banda, des d'Agricultura es continuarà amb les pràctiques habituals contra el lepidòpter, com ara disparar cartutxos contra les bosses de processionària i la col·locació a l'estiu de bosses trampa amb feromones. La setmana passada es mantingué una reunió entre la Direcció General d'Agricultura i la de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient per parlar de la plaga. Medi Ambient ha posat un telèfon (971-176800) a disposició dels veïns que vulguin conèixer les mesures al seu abast per combatre-la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris