muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Palma és la ciutat de l'Estat en què més augmenten els usuaris de bus

La mitjana de la ciutat és un tretze per cent superior a l'espanyola

JOANA NICOLAU.Palma.
Palma és la ciutat de l'Estat espanyol on percentualment creix més el nombre d'usuaris del transport públic. Aquesta és, segons el president de l'Empresa Municipal de Transport (EMT), Pedro Àlvarez, la conclusió a la qual s'arriba d'acord amb la taula estadística que maneja Cort. En termes mitjans, l'índex d'ocupació dels vehicles és del cinquanta per cent, un tretze per cent més que la mitjana espanyola.

Àlvarez atribuí aquest augment a una conjunció de paràmetres entre els quals cità la baixada de l'ús del vehicle propi, atesa la saturació de la ciutat, i la millora del servei de l'EMT. «En els darrers tres anys, s'ha incrementat la flota i s'ha renovada -ha passat de cent a cent cinquanta busos-, se n'han incrementat les freqüències -de trenta-cinc minuts s'ha passat a un temps de quinze-, s'han abaixat les tarifes -de 175 pessetes s'ha passat a un euro-, s'ha afavorit l'increment del nombre de transbords de franc...», explicà.

A aquestes millores, el regidor afegí els descomptes proporcionats per la Targeta ciutadana. Una bonificació de la qual en breu es podran beneficiar els veïns de Marratxí, ja que la setmana que ve està previst que se signi un conveni de col·laboració. Actualment ja gaudeixen d'aquests descomptes els residents als municipis limítrofs de Llucmajor, Puigpunyent i Esporles.

En base a tota aquesta conjuntura, Pedro Àlvarez parlà de l'existència d'un «clar punt d'inflexió» i «d'un canvi de tendències» respecte del concepte del transport públic actual a Palma.

Com a exemples de màxima ocupació de les línies d'autobusos esmentà la número tres. Aquesta línia uneix el Pont d'Inca amb Cas Català passant per Portopí i té «una mitjana d'ocupació aproximada del 98 per cent». Així mateix, Àlvarez féu referència al fet que les línies de Son Llàtzer, Gènova, la Bonanova i l'aeroport experimenten unes mitjanes d'usuaris que oscil·len entre el quaranta i el seixanta per cent cada dia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris