muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La façana del Palau Episcopal que dóna a la mar serà restaurada

El conseller Quetglas visità les obres de recuperació de l'edifici

JOANA NICOLAU.Palma.
El conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, visità les obres de reforma i consolidació del Palau Episcopal. Es tracta d'unes feines, subvencionats al 50 per cent pel Govern, amb un pressupost d'1.538.842 euros, i que es realitzen des de mitjan any passat. En principi, el termini d'execució s'ha fixat per a finals de l'any que ve.

En el decurs de la visita, el conseller, acompanyat pel bisbe Teodor Úbeda i per l'equip tècnic, va observar l'evolució de les obres, que se centren en la planta baixa i en la part de l'entresòl. Es tracta d'una zona que amb el temps havia quedat fora d'ús, però ara aquesta intervenció permetrà la rehabilitació estructural de l'edifici, consolidar-ne els elements ja existents i ampliar el Museu Diocesà.

D'aquesta manera, un cop acabades les obres, l'entrada al museu serà per la clastra del palau; i la sortida, a través dels jardins. En aquests moments l'equip tècnic, encapçalat per l'arquitecte Gamundí, està enllestint la consolidació i la fonamentació de l'immoble. Una feina que, entre altres elements, ha tret a llum un tram de murada del període romà tardà i que es deixarà al descobert, protegit amb un vidre.

Una de les tasques que començaran aviat serà la consolidació de la façana que surt a la mar, com també la reparació dels cruis. Amb aquesta fase es vol recuperar allò que es considera, amb la Seu, la part més característica de la façana marítima. Es repicarà tota la paret per determinar-ne l'estat de conservació i analitzar-ne les diferents etapes històriques. En total les obres suposen l'adequació de dos mil metres quadats, sobre una superfície útil de 1.610 metres quadrats.

Els tècnics explicaren que l'actuació respecta la imatge arquitectònica i l'estructura dels espais interiors, eliminant-ne afegits nous i modificant les zones que necessiten la implantació de nous elements tecnològics. L'arquitecte Sebastià Gamundí va explicar que, així mateix, la remodelació inclou la possibilitat d'ampliar l'arxiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris