nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Economia ha finançat en quatre anys 1.800 projectes d'innovació

La Conselleria ha invertit 16'8 milions d'euros per ajudar les empreses

La Conselleria d'Economia ha aprovat aquesta legislatura 1.800 expedients per finançar projectes d'innovació, 341 dels quals havien estat presentats per petites i mitjanes empreses. En aquests quatre anys, el Govern ha destinat 16'8 milions d'euros per ajudar les societats illenques que volien introduir la gestió de qualitat als seus processos, incorporar el disseny o internacionalitzar-se.

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Sampol, i el director geneneral d'Innovació, Enric Tortosa, presentaren ahir la Jornada sobre Economia i Innovació. El seminari tindrà lloc demà, precedint el I Congrés d'Economia de les Illes Balears que compta ja amb 500 inscrits. Sampol va aprofitar la compareixença per fer balanç dels «esforços» que aquesta legislatura han fet Govern i empreses per incorporar la innovació tecnològica a l'activitat econòmica.

En aquests quatre anys s'han invertit 16'8 milions d'euros per finançar 1.800 iniciatives empresarials relacionades amb la innovació. Sampol va anunciar la propera aparició d'una nova convocatòria d'ajuts per al 2003, dotada amb 2'4 milions d'euros, per finançar projectes d'inversió en gestió de qualitat, incorporació del disseny i internacionalització de les empreses.

El vicepresident va destacar que l'aprovació del primer Pla d'Innovació de les Balears i l'oferta de beques a estudiants perquè puguin fer pràctiques en els tres centres tecnològics de les Illes, s'estendrà ben aviat als centres catalans. També recordà la creació d'un viver d'emprenedors al centre Bit d'Inca i al Parc Bit de Palma i l'execució, per part de la Conselleria d'Innovació, del Pla Innova 21, dotat amb quatre milions d'euros.

Segons el vicepresident, el sector industrial de Balears que més innova és el del calçat, seguit pel del softwart. Sampol també va apuntar que més de 400 empreses de les illes han aconseguit certificacions de qualitat, la majoria del sector turístic. El responsable econòmic del Govern va afirmar que la situació econòmica és «delicada per a tots els sectors», tot i que «l'amenaça de guerra és molt negativa per al comerç i per al turisme», un sector que ha d'«apostar per la qualitat per oferir nous productes».

El director general d'Innovació va destacar la capacitat d'innovar del sector turístic. Enric Tortosa va posar els Estats Units com a exemple de la relació entre innovació i economia. Segons el director general, entre un 50 i un 60% de l'economia americana està lligada a la innovació i s'ha demostrat que un increment d'un 1% dels esforços innovadors d'una empresa provoquen un augment del 0'15% en la productivitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris