nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cámara se'n va demà a l'Iraq per mostrar l'oposició d'EU a la guerra

El senador es reunirà amb l'oposició i amb el ministre d'Exteriors

JOAQUIM TORRES. Palma.
El senador d'Esquerra Unida (EU), Manuel Cámara, partirà demà a l'Iraq en visita oficial per «expressar la solidaritat amb el poble iraquià i per manifestar l'oposició a la guerra». Cámara encapçalarà una delegació formada per dirigents d'EU que, fins dia 3 de març, es reunirà amb ciutadans espanyols, membres de l'oposició i representants del Govern iraquià, com el ministre d'Exteriors, Tareq Aziz.

El senador es mostrà crític ahir amb la política «vergonyosa» del Govern d'Aznar i denuncià que el president dels Estats Units «vol atacar l'Iraq en qualsevol circumstància, però manté una espera tàctica per aconseguir suports, sobretot europeus». Cámara creu que l'atac es pot produir a partir de dia 7, després de la presentació del darrer informe dels inspectors de l'ONU, que «podria servir de justificació» per a la invasió.

La delegació encapçalada pel polític mallorquí s'entrevistarà a Jordània amb membres de la Plataforma Antiglobalització. Ja a Bagdad, es reunirà amb espanyols residents a l'Iraq i visitarà l'Oficina de l'Ambaixada espanyola en aquest país, per conèixer en quina situació es troba i les infraestructures de suport de què disposen els desplaçats i els residents. També establirà contactes amb els escuts humans.

Manuel Cámara es reunirà amb representants de l'oposició d'esquerres, que fa deu dies que han tornat al seu país i es troben en una situació de semiclandestinitat. Els membres d'EU s'entrevistaran, finalment, amb tres responsables polítics del règim de Saddam Hussein: el ministre d'Exteriors, Tareq Aziz; el tinent general i conseller presidencial de l'Iraq, principal interlocutor amb els inspectors de les Nacions Unides; i el ministre de Comerç, responsable del programa Petroli per aliments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris