algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Costes altera el projecte del passeig per salvar la colònia de limònium

Les obres ja han començat i costaran devers cinc milions d'euros

La Demarcació de Costes de les Balears ha modificat el projecte de passeig marítim per a vianants de la Colònia de Sant Jordi amb l'objectiu de salvar-hi les colònies de limònium, planta endèmica de les Balears i de la qual existeixen devers 50 espècies.

La modificació principal serà en els primers 25 metres de recorregut des del port de la Colònia, en el sentit que el passeig quedarà uns dos metres més a prop de la mar, ja que el punt previst en el projecte és poblat per colònies de la planta esmentada.

El cap de Costes, Fernando Garrido, visità ahir les obres acompanyat per diversos tècnics com Carlos Jover o el botànic Javier Tebar, que vigilarà les «incidències botàniques». Garrido hi va fer èmfasi explicant que «en el projecte queden reconegudes diferents comunitats vegetals i n'hem de tenir esment, per aconseguir un traçat harmoniós amb l'entorn».

Les dues etapes de construcció del passeig, que paga el Ministeri de Medi Ambient, dirigit per Jaume Matas, començaren la setmana passada i tenen un pressupost que frega els cinc milions d'euros. La primera fase, que s'ha adjudicat a l'empresa Llull Sastre, arranca devora el port i acaba devora de l'hotel Sur Mallorca; la segona va des d'aquest punt fins a la platja des Cotó i la constructora que se n'encarregarà és Llabrés Feliu.

El cap de Costes explicà que l'objectiu principal és que les feines avancin a bon ritme per a l'estiu, si bé no volgué assegurar que estiguin enllestides abans ja que, segons advertí Garrido, els terminis d'execució són de 9 i 12 mesos, respectivament.

En qualsevol cas, l'activitat s'aturarà quan arribi l'estiu, ja que les ordenances municipals prohibeixen fer obres exteriors de gran envergadura, per evitar molèsties als visitants i als turistes de la zona. La plataforma Amics del Litoral, que en principi s'oposava al projecte inicial de Costes i que ha pogut consensuar el que s'executa ara mateix, ha advertit que vigilarà les obres perquè es respecti el pla presentat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris