algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Inaugurat el nou servei d'autobús que uneix els nuclis de Marratxí amb el tren

Antich, Quetglas i Bestard presentaren ahir als veïns aquesta modalitat de transport

75260

Les autoritats varen dur a terme el viatge inaugural de la línia.

B.M.M. Marratxí.
Marratxí disposa des d'avui d'un servei de connexió de bus i tren que enllaçarà tots els nuclis de població del municipi amb la línia ferroviària mitjançant un bitllet únic. El president del Govern, Francesc Antich; el conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Francesc Quetglas, i el batle de Marratxí, Miquel Bestard, signaren ahir el conveni de col·laboració per a la implantació del servei combinat i, després, realitzaren el viatge inaugural seguint part del trajecte de les tres línies d'autobús que enllaçaran els diferents nuclis del municipi amb les estacions del tren.

La comitiva va pujar a l'autobús públic que unirà Pòrtol i sa Cabaneta amb l'estació del Figueral. Una vegada realitzat l'itinerari, continuaren cap a la plaça des Pla de na Tesa, on es presentà públicament el nou servei, que funcionarà de forma regular a partir d'avui.

El batle, Miquel Bestard, remarcà l'esforç de la Conselleria i de l'Ajuntament de Marratxí per aconseguir la implantació del nou sistema de transport públic combinat que, previsiblement, millorarà la mobilitat dels habitants del municipi i resoldrà un problema que ja resultava endèmic.

Bestard manifestà la seva satisfacció per haver pal·liat els problemes de transport especialment al Pla de na Tesa, on feia molt de temps que els seus habitants reclamaven una solució viable per poder desplaçar-se a la capital. Pel conseller Quetglas, «aquesta línia suposa un nou pas en el camí de racionalització i construcció d'un sistema de transport públic». Indicà que «s'han d'aprofitar les infraestructures que tenim i aprofitar molt millor el tren».

Finalment, el president Antich es congratulà de l'avenç que suposa el nou servei inaugurat i destacà que el nou transport «aposta per una nova relació amb el territori, que és petit i preciós i ha de ser estimat i conservat». El recorregut va concloure al Pont d'Inca, on les autoritats agafaren el tren per arribar fins a Palma.

Les connexions previstes en el Pla de Transports de Balears per a Marratxí són tres: des de Pòrtol, passant per sa Cabaneta i amb parada en el complex Festival Park, 16 freqüències diàries per sentit connectaran amb el tren a l'estació de Marratxí; els veïns de Son Daviu, Garrovers, Son Macià, Nova Cabana, Can Carbonell i Cases Noves disposaran de vuit connexions per sentit amb el tren de l'estació del Pont d'Inca Nou, i des de Can Balo, Pla de na Tesa i Cas Capità hi haurà nou serveis diaris per sentit fins a l'esmentada estació. A més, els dies feiners un servei d'autobús passarà per tots aquests nuclis i arribarà fins a l'hospital de Son Llátzer, dues vegades al dia, coincidint amb l'horari de consultes externes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris