algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Els joves de Palma podran optar a 123 nous habitatges de baix cost

Avui s'adjudiquen els primers 17 pisos a la zona de Cas Capellà

JOANA NICOLAU. Palma.
L'Ajuntament de Palma construirà d'aquí al 2004 fins a 123 nous habitatges destinats exclusivament a joves que tenen dificultats econòmiques per optar a la seva primera casa. La iniciativa fa part del pla d'actuacions «Habitatges per a joves» i s'adreça al segment de població comprès entre els devuit i els trenta-cinc anys, que sigui resident a Palma i que disposi d'uns ingressos anuals que no superin quatre vegades i mitja el salari mínim interprofessional.

Avui, la Junta Rectora del Patronat Municipal de l'Habitatge adjudicarà els primers desset immobles. Es tracta d'una promoció ubicada a la zona de Cas Capellà, els nous propietaris de la qual podran gaudir-ne a partir del mes de juny vinent. En el concurs han concorregut 26 joves.

La compra es fa pel sistema de venda directa i el preu de cada pis és de 98.087 euros. Una quantitat sobre la qual els interessats, d'acord amb el seu volum d'ingressos, encara poden optar a unes ajudes estatals que n'abaratirien més el cost.

A banda d'aquesta promoció, la resta d'habitatges que fan part d'aquest pla es reparteixen per diferents nuclis de la ciutat, com ara Son Gual, Son Parera, Son Pizà o la Gerreria. En total són 36 a Son Gual II, 12 a Son Parera, 25 a Son Pizà i 33 a la Gerreria.

En breu està previst que siguin adjudicades les obres d'aquestes promocions i, d'acord amb les estimacions de Cort, els pisos podran ser ocupats el setembre de l'any que ve. Tots els habitatges d'aquestes urbanitzacions oscil·len entre els 70 i els 110 metres quadrats.

Amb aquest pla, presentat ahir pel batle, Joan Fageda, acompanyat pel regidor de Joventut, Jordi Llabrés, i el gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge, Julio Àlvarez, és pretén alleujar la problemàtica dels joves a l'hora d'accedir a la seva primera casa. En aquest sentit, Fageda esmentà que en el 2002 es reberen fins a 3.700 sol·licituds de joves per optar a un pis de lloguer.

En aquest sentit, de moment a Palma, a través del programa «Lloguer habitatge jove», s'han llogat 248 cases, en les quals resideixen 590 joves. Ara, amb la realització d'aquestes promocions per a la compra directa impulsades en col·laboració amb promotors privats, es vol oferir una nova alternativa a aquest segment de població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris