algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Cort ha incrementat en els últims 11 anys un 163% el seu patrimoni

Actualment els béns públics arriben a un valor de 146 milions d'euros

JOANA NICOLAU.Palma.
El patrimoni de l'Ajuntament de Palma se situa al voltant dels 146 milions d'euros, uns 24.300 milions de pessetes. Aquesta xifra, segons el regidor d'Hisenda, Pedro Àlvarez, suposa un increment en els darrers onze anys d'un 163 per cent. Àlvarez posà en relleu que l'increment s'ha realitzat sense augmentar la pressió fiscal ni l'endeutament municipal i l'atribuí a la bona gestió realitzada.

Segons digué, l'augment patrimonial s'ha realitzat principalment per la previsió a l'hora de redactar els pressuposts ordinaris i per l'administració de part del superàvit en aquest àmbit. «Hem comprat allò que no cau de valor, com ara solars i edificis. En canvi, els vehicles els hem adquirit mitjançant el sistema de renting, doncs són una compra que des del primer dia perden valor», afirmà.

El titular de la Hisenda municipal destacà alguns exemples, com ara la compra de l'Avingudes Center per 15 milions d'euros, la construcció de Son Moix per 48 milions, la construcció de les piscines de Son Hugo per nou milions o el projecte de la falca verda, les expropiacions dels terrenys de la qual han costat fins a vint-i-quatre milions d'euros i que serà el parc verd més gran de Palma.

També s'ha de tenir en compte l'adquisició del teatre Mar i Terra, i de diversos centres culturals i sanitaris o la posada en marxa del Pla d'Equipaments Urbans (PEU). Àlvarez recordà que l'Ajuntament féu un important esforç en infraestructures esportives amb motiu de la celebració de la Universíada.

D'altra banda, com a evidència de la gestió realitzada que ha duit a aquesta multiplicació del patrimoni posà el cas de l'EMT, empresa municipal de la qual també és president. El regidor assenyalà que les antigues instal·lacions de l'Empresa Municipal de Transports al polígon de Son Castelló són encara propietat de Cort i les noves, situades a la barriada de Son Ferriol, han suposat una inversió de sis milions d'euros, a la qual s'ha d'afegir el milió i mig que han costat les noves oficines d'atenció al públic, ubicades al carrer Anselm Clavé.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris